Lake fest: Pasulj za 70 osoba, ambasada Njemačke i Slobo Milošević

Pored ambasade u zemlju je zabodena tabla sa natpisom “prodajem travu”. “Našli smo je u žbunju, vjerovatno je pripadala komšiji koji ima livadu”
157 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2011. 20:28h

Bajkeri iz Nikšića, Petrovca, Livna, Herceg Novog, Budve, Podgorice... bili su gosti novoosnovanog kluba Adventure u moto kampu.

Ekipa “Vijesti” bajkere je zatekla na ručku, dok su oko kazana i za stolovima jeli pasulj, koji su, kako rekoše, “po receptu Labuda Šljukića”, već treći dan kuvali Miodrag Gojković i Luka Šljukić.

" Po tradiciji bajkera spremamo šareni pasulj, sa tri vrste mesa, a to su bravetina, domaća kobasica i slanina. Za oko sedamdesetak posjetilaca, pasulj je besplatan" objasnio je Gojković “Vijestima”.

Kaže da se na njihovu kuhinju niko nije žalio, o čemu su svjedočile pohvale onih koji su se vraćali po još pasulja.

Da je hrana izvanredna uvjerio se i fotoreporter “Vijesti” Ivan Perušić, koji je u slast pojeo svoju porciju.

I Slobo Milošević uživao

U komšiluku postavljen je i obični kamp.

I u njemu je bilo stanovnika raznih crnogorskih gradova, ali i iz susjedne BiH, od kojih su mnogi došli i dan uoči festivala. Grupa mladića iz Trebinja sa sobom je povela i Slobodana Miloševića (dao na uvid ličnu kartu).

Kao pravi domaćini, mladi Nikšićani su novinarima dodali bocu viskija, a zatim je Marko Ćulafić kazao da je u kampu provod odličan.

“Bolje je nego na Exitu”, dodala je Jovana-Joka Božović koja je prije Lakea posjetila i novosadski festival.

Uz ogradu prostora namijenjenog kamperima postavljen je šator sa njemačkom zastavom. ”Ambasada”, objašnjava Nikšićanin Aleksandar.

Kaže da je ambasador Boris Mučalica “otišao po pivo jer je najmlađi”. Kamperi su imali priliku i da se bave sportskim aktivnostima, ispričao je Aleksandar. Tako su se takmičili u fudbalu i skokovima u vodu, u čemu je pobijedio “Kotoranin koji je napravio dva i po salta”.

Vrativši se iz nabavke, Mučalica je otkrio da je u okviru svojih diplomatskih dužnosti širio demokratiju i slobodu govora tako što je pričao sa ljudima i družio se.

Pored njegove ambasade u zemlju je zabodena tabla sa natpisom “prodajem travu”. “Našli smo je u žbunju, vjerovatno je pripadala komšiji koji ima livadu”, objasnio je Aleksandar

Kosmička svijest i hladna voda

U komšiluku šatore je postavila grupa podgoričkih srednjoškolaca, među kojima su bili Nađa Andrijašević, Ivan Vuksanović i Stefan Bešović.

"Ovdje smo od početka do kraja festivala. Došli smo sa društvom iz Francuske i Engleske, ima nas ukupno tridesetak. Svake večeri zapalimo vatru, a u koncertima smo uživali" kazala je Nađa, a zatim citirala Seja Sexona koji je poželio da festival doživi sto godina.

"Mi smo mladi ljudi koje ne zanima politika već kosmička svijest" objasnio je Stefan, dok je Milo Bešović iskoristio priliku da preko novina pozdravi mamu.

Kamperi su kazali da su imali na raspolaganju tuševe, a, iako nije bilo tople vode, niko na tome nije zamjerio organizatorima.

Galerija

Bonus video: