U SAD-u najviše kradu knjige Čarlsa Bukovskog

Na ideju da objave listu najčešće kradenih knjiga u knjižarama, došli su poslije nedavne afere istoričara Landaua, koji je ukrao zvanične dokumente potpisane rukom Abrahama Linkolna
61 pregleda 0 komentar(a)
knjiga bukocski, Foto: Theoxenofthesun.blogspot.com
knjiga bukocski, Foto: Theoxenofthesun.blogspot.com
Ažurirano: 19.07.2011. 15:42h

Američki časopis "Pablišers Vikli" objavio je listu autora najčešće kradenih knjiga u knjižarama SAD-a, pišu strani mediji.

Na prvom mjestu nalaze se knjige kontroverznog pisca Čarlsa Bukovskog, čija se djela drže na posebnoj polici iza kase u jednoj od najprometnijih knjižara u Njujorku "Barns end Nobls".

Odmah iza njega našao se "rok guru" Vilijam Borouz, a slijedi američki pjesnik i romansijer Džek Keruak.

Četvrtu poziciju zauzima Pol Oster, pisac "Njujorške trilogije", a na petom mjestu je Britanac Martin Ejmis, autor romana "Rejčelini zapisi", "Londonska polja" i drugih.

Slijede Don DeLilo, autor 10 romana među kojima su "Padač", "Podzemlje","Bodi Artist", Hanter Tomson, pisac naslova "Paranoja u Las Vegasu", a na desetoj poziciji našao se Amerikanac grčkog porekla Džefri Eugenides, dobitnik Pulcerove nagrade.

Urednici časopisa "Pablišers vikli" došli su na ideju da objave listu autora najčešće kradenih knjiga u američkim knjižarama, poslije nedavne afere istoričara Berija Landaua, koji je ukrao zvanične dokumente potpisane rukom Abrahama Linkolna.

Bonus video: