Živi na aerodromu, jer mu se žena sa odmora vratila trudna

Nekada je radio kao inženjer. Oženio se 1977, i on i supruga su ubrzo postali roditelji. U braku su bili 11 godina...
72 pregleda 0 komentar(a)
Rene Beker, Foto: Bild.de
Rene Beker, Foto: Bild.de
Ažurirano: 02.07.2011. 16:49h

Njemac Rene Beker posljednje četiri godine živi na aerodromu Palma de Majorka, na španskom ostrvu, ali ne zato što je balkanski emigrant bez dokumenata, kao što je to bio Tom Henks u filmu "Terminal", već zato što je njegova žena sa godišnjeg odmora, na koji nisu išli zajedno, došla trudna...

Beker spava na plastičnim stolicama, garderobu čuva u kolicima, doručkuje i tušira se kod policije. Ruča u kantini na aerodromu gdje jede za 2,5 eura.

Povremeno pomaže turistima koji na aerodromunešto traže, i oni mu zauzvrat daju namirnice, odjeću, nekad i nešto novca.

Od kada živi na aerodromu, Rene se nije brijao. Za te četiri godine, upoznali su ga, kaže, svi, i policija, redovni putnici, čistačice, obezbjeđenje.

"Ovdje mi je dobro i ovdje pripadam", kaže René.

Nekada je radio kao inženjer. Oženio se 1977, i on i supruga su ubrzo postali roditelji. U braku su bili 11 godina, a onda je njegova supruga sa prijateljicom pošla na odmor. Vratila se trudna.

"Za mene je to bio kraj. Godinama sam selio i živio u Njemačkoj i Španiji. Brzo sam ostao bez novca. Zadnjim eurima sam platio put na Majorku. Odlučio sam da živim na aerodromu, jer tamo nikad nisi sam", ispričao je Rene za njemački Bild.

Bonus video: