Džastin Timberlejk postao jedan od vlasnika MySpacea

Vanderhuk je ovaj potez nazvao "novim poglavljem u svijetu digitalnih medija"
0 komentar(a)
Džastin Timberlejk, Foto: Vexking.wordpress.com
Džastin Timberlejk, Foto: Vexking.wordpress.com
Ažurirano: 01.07.2011. 15:46h

U pokušaju da društvenu mrežu MySpace pretvori u vodeći portal za zabavu, muziku, video i programiranje, američki pjevač Džastin Timberlejk i novi vlasnici kompanije Specific Media kupili su njene dionice u vrijednosti od 35 miliona dolara.

"Potrebno je mjesto gdje će fanovi komunicirati sa svojim omiljenim izvođačima, slušati muziku, gledati spotove, dijeliti ih, otkrivati super stvari i biti povezani. MySpace ima potencijal da bude takvo mjesto", poručio je Timberlejk.Iz kompanije Specific Media su Džastinu obećali da će preuzeti aktivnu ulogu u redizajniranju stranice, te uključiti "društveno aktivne" reklamne kampanje.Izvršni direktor ove kompanije, Tim Vanderhuk, je izjavio:

"Radujemo se saradnji sa nekim ko je tako talentovan kao Džastin Timberlejk. On će svojom kreativnošću i vizijom transformacije MySpacea voditi poslovnu strategiju".Vanderhuk je ovaj potez nazvao "novim poglavljem u svijetu digitalnih medija", a planiraju da MySpace postane opasna konkurencija Fejsbuku i Tviteru.

Bonus video: