Sve spremno za vjenčanje princa Alberta od Monaka

To je prvo vjenčanje vladajućeg princa ove male kraljevine od kada se Grejs Keli udala za Albertovog oca, princa Renijea prije više od 50 godina
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2011. 13:42h

Najbogatiji Francuz, afrički princ i zvezda serijala o Džejmsu Bondu samo su neke od zvanica na dvodnevnom vjenčanju princa Alberta od Monaka i bivše plivačice iz Južne Afrike Šarlin Vitstok.

To je prvo vjenčanje vladajućeg princa ove male kraljevine od kada se Grejs Keli udala za Albertovog oca, princa Renijea prije više od 50 godina.

Proslava vjenčanja počela je u četvrtak uveče koncertom grupe ''The Eagles“ kome su prisustvovali i budući mladenci, kao i hiljade obožavalaca iz zemlje i okoline.

Danas će u Monaku biti obavljeno građansko vjenčanje, dok će se sjutra par vjenčati u renesansnoj palati i crkvi Sveti Jovan krstitelj koja je vjekovima dom Grimaldi dinastije, nakon čega će biti održana gala večera.

Vječiti neženja brinuo sve u Monaku

Iako Albert ima preko 50 godina i dvoje djece iz vanbračnih veza, ovo je njegov prvi brak. Njegov status vječitog neženje nekada je brinuo mnoge u Monaku, poznatom po glamuroznoj monarhiji, labavim zakonima o porezu i kockarnicama.

Kraljevska palata dugo je čuvala u tajnosti listu zvanica za današnju i sjutrašnju ceremoniju ali je sinoć ta lista objelodanjena.

Među zvanicama su glumac Rodžer Mur koji je 1970ih i 1980ih glumio Džejmsa Bonda, dizajner Karl Lagerfild, sopran Rene Fleming, kao i najbogatiji čovjek u Francuskoj Bernard Arno i princ Leruo Molotlegi iz kraljevine Bakofeng u Južnoj Africi.

Armani dizajnirao vjenčanicu

Vjenčanju će prisustvovati brojni sportisti kao i italijanski dizajneri Roberto Kavali i Djorđo Armani - koji je dizajnirao vjenčanicu, kao i mankekenke Naomi Kempbel i Karolina Kurkva.

Vjenčanju će prisustvovati brojni sportisti kao i italijanski dizajneri Roberto Kavali i Djorđo Armani

Priča se da bi predstavnici kraljevskih porodica iz Španije i Švedske mogli da prisustvuju vjenčanju, ali njihova imena nisu bila na sinoć objavljenoj listi.

Vitstok je rođena u Zimbabveu ali se kao dijete preselila u Južnu Afriku za koju je plivala na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Alberta je upoznala na plivačkom takmičenju u Monaku 2000. godine i preselila se u Monako 2006. godine.

Bonus video: