Nakon niza bezumnih izuma, Ričard napravio "Transformers" kamion

Upućeni predviđaju da bi Hene svojim proizvodom u narednih pet godina mogao da zaradi preko 65 miliona USD
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2011. 15:46h

Ričard Hene je prešao dalek put od 15. oktobra, 2009, kada se našao na udaru javnosti zbog jednog od svojih izuma, do danas, kada će, kako stvari sada stoje, uspjeti da oduševi javnost.

Tog 15. oktobra, Hene, glumac i istraživač iz Kolorada, prevario je javnost vijestima da je u srebrnom helijumskom balonu kojeg je pustio u atmosferu, i njegov tada šestogodišnji sin Falkon.

TV publika širom zemlje gledala je u čudu kada se balon, koji se kretao brzinom od preko 80 kilometara na sat, našao na visini od 7.000 metara, i vratio na zemlju - bez Falkona.

Ubrzo je otrkiveno da se Falkon krio u potkrovlju kuće.

Njegov otac je nakon toga osuđen na 90 dana zatvora zbog prevare, i novčanu kaznu od 36.000 dolara. Zbog pomaganja, njegova supruga Majumi, osuđena na 20 dana zatvora.

Hene i njegova porodica još pokušavaju da skinu ljagu sa sebe zbog sramote sa balonom. Neslavni balon se našao na aukciji i, kako prenosi Radar Online, Heseovi se nadaju da će uspjeti da dobiju 100.000 USD koje su namijenili za pomoć cunamijem i zemljotresom pogođenom Japanu.

U međuvremenu, porodica je preselila na Floridu, gdje je Hene pokušavao da svoj život sredi posvećen svojim izumima.

Jedan od izuma koji je napravio je "Bearscratch", komad drveta koji se montira na vrata ili zid, a na koji se čovjek može počešati po leđima i drugim teže pristupačnim djelovima tijela po potrebi!

Tim izumom nije uspio da zamijeni proizvode slične namjene na tržištu, ali je Hene sada napravio nešto novo čime bi konačno mogao da se nađe na listi onih sa korisnim izumima.

Njegov posljednji izum je "HeeneDuty Truck Transformer", pikap kamion, koji svojim "transformerskim" mogućnostima obezbjeđuje prevoznicima tereta da teret prenesu na ili sa kamiona za samo nekoliko minuta.

Upućeni predviđaju da bi Hene svojim proizvodom u narednih pet godina mogao da zaradi preko 65 miliona USD - dovoljno, kažu neki, da balonom u atmosferu šalje i svoju unučad i za to plaća kazne.

"Ričard je pomalo luckast, ali njegov izum je vrhunski", kažu upućeni.

Hene kaže da mogući uspjeh neće uticati na njega i to da se promijeni kao čovjek.

"Neću se promijeniti. Znao sam da jedan od mojih izuma mora biti pun pogodak jednog dana. Volim da mislim pozitivno", kaže on.

"Da se nekom drugom desio 15. oktobar, ta bi osoba možda bila depresivna i mislila nakon toga negativno. Vjerovao sam da će taj loš događaj ostati u sjenci nečeg jako dobrog".

Bonus video: