Ljudi skupljaju pokemone, sapune, gumene patkice...

Mnogi od nas su skupljali salvete, poštanske markice, no neki se ne mogu zadovoljiti sa “običnim” kolekcijama. Pročitajte 10 najčudnijih kolekcija ikada...
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2011. 08:12h

1. Pokemonka

34-godišnja Bel, poznata i kao Pikabelaću ponosna je rekorderka i vlasnica najveće kolekcije Pokemona na svijetu. U njenoj kolekciji od oko 8.000 predmeta ima zaista svega, od plišanih igračaka do automobila. Sama šije kostime koje nosi na okupljanja obožavalaca Pokemona. Kaže da osim što skuplja Pokemone, ona ih i živi.

2. Skuplja sapune iz cijelog svijeta

Penzionerka Karol Vogan (67) iz Birmingema već 20 godina skuplja sapune. Njena kolekcija broji oko 5.000 sapuna iz cijelog svijeta. Počela je da ih skupljati dok je brinula za bolesnu majku.

3. Sve bi dao za dlaku poznate ličnosti

Džon Reznikof vlasnik je najveće kolekcije dlaka poznatih ličnosti. Posebno se ponosi dlakama koje su pripadale Abrahamu Linkolnu, Edgaru Alanu Pou, Elvisu Prislijuju, i Marilin Monro. Neke od dlaka je uspio da proda.

4. Skuplja stare tostere

Nijemac Džćens Virbek (42) zaljubio se u tostere tokom izleta u San Francisko 1994. godine kada je u jednoj prodavnici kupio starinski kromirani toster. Do danas ih je skupio više od 600.

5. “Lud” za "Hepi Milom"

Luk Anderwud (13) obožava MekDonaldsov Hepi Mil i sakuplja igračke koje idu uz poznati obrok. Osim igračaka, sakuplja i postere, kartonske kutije i sve što ima veze sa Hepi Milom.

6. Gumene patkice?

Vali Hamer jednostavno obožava gumene patkice. Skuplja ih već godinama i za sada ih je skupila 2.469.

7. Zatrpan limenkama Koka-Kole

Neimenovani vlasnik internetske stranice colaplaza.com vlasnik je jedinstvene kolekcije limenki planetarno popularne Koka-kole. Limenke skuplja od početka '80-ih i do danas je skupio više od 8.000 različitih limenki.

8. Svako jutro jedna 'mucica' iz pupka

Australijanac Gram Barker (45) ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao vlasnik najveće kolekcije “prljavštine” iz pupka. Posljednjih je 26 godina svog života posvetio pomnom posmatranju vlastitog pupka i preciznom vađenju smeća iz njega. “Smeće” pažljivo čisti od dlaka i sprema u specijalne posude. Do sada je sakupio rekordna 22,1 grama.

9. Tinejdžer opsjednut usisavačima

Kajl Kirčbaum (15) iz Mičigena obožava usisavače i usisavanje. Najmlađi je kolekcionar starih modela usisavača i ima ih oko 200.

10. Ne voli pivo, ali skuplja krigle

Nijemac Heinrih Kat nije ljubitelj piva, ali ima najveću kolekciju keramičkih pivskih krigli. Ima ih više od 20.000.

Bonus video: