Kupili nov auto, pa ga ubacili u kombi da bi ga povezli kući

Dvojica muškaraca iz Kazakhstana su odlučila da uštede novac, te su automobil marke Mazda odlučili da "parkiraju" u kombi.
136 pregleda 0 komentar(a)
Mazda i kombi, Foto: Daily Mail
Mazda i kombi, Foto: Daily Mail
Ažurirano: 15.06.2011. 20:06h

Njemački policajci su bili potpuno zatečeni kada su zaustavili bijeli kombi u kojem je bio "parkiran" putnički automobil, i to sa strane.

Dvojica muškaraca iz Kazakhstana su odlučila da uštede novac, te su automobil marke Mazda odlučili da "parkiraju" u kombi, prenosi Dejli Mejl.

Kada im to nije uspjelo jer je kombi bio preuzak, odlučili su da Mazdu utovare sa strane, a rizik od ogrebotina su otklonili dušecima.

Put kući za Konstantija Krola i Cezara Čmielevskog je okončan kada ih je policija zaustavila u Bargteideu u Njemačkoj.

"Nije mi jasno zašto nas je policija zaustavila. Sve je bilo potpuno sigurno. Uložili smo veliki trud. Nije bilo nikakvih problema.

Put do Kazakhstana je dug, a cijene benzina visoke. Nijesmo imali prikolicu, a Mazda je stala u Cezarov kombi. Željeli smo da uštedimo novac", rekao je Konstanti za novine German Herald.

"Ovo je bizarna situacija. Ne razumijem kako su utovarili Mazdu u kombi. Veoma je teška. Što je još čudnije, ogrebotina na automobilu nema.

Ne možemo dopustiti prevoz ovakvog tereta na ovaj način. To je opasno za ostale učesnike u saobraćaju. Kombi se svakog trenutka mogao prevrnuti", rekao je portparol njemačke policije.

Bonus video: