9-godišnji dječak sam letio u balonu na vruć vazduh

Njegova majka je rekla da ne bi preporučila 9-godišnjacima da sami lete u balonima, ali i dodala da on nije običan 9-godišnjak.
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2011. 06:58h

9-godišnji dječak Bobi Bredli ušao je u istoriju, pošto je kod američkog grada Albukerki sam poletio u balonu sa vrućim vazduhom i uspješno sletio poslije pola sata, čime je postao najmlađa osoba koja je uradila tako nešto.

Bredli je iskazao zrelost i pribranost tokom poduhvata za koji su mu instrukcije dali roditelji, navodi agencija AP.

"Bilo je nevjerovatno", rekao je Bredli, dok je njegova majka Tami slijetanje ocijenila kao "apsolutno savršeno".

Polijetanje u sedam sati ujutro blizu grada Albukerki u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko pratilo je oko 50 drugova i rođaka. Pored Bredlija, još tri pilota su poletjela u svojim balonima.

Bredlijev let je trajao 26 minuta.

"Nisam htio da sletim. Htio sam da nastavim, bilo je zabavno", rekao je on kasnije

"Nisam htio da sletim. Htio sam da nastavim, bilo je zabavno", rekao je on kasnije.

Njegova majka je rekla da ne bi preporučila 9-godišnjacima da sami lete u balonima, ali i dodala da on nije običan 9-godišnjak.

Bobi je četvrta generacija pilota u balonima na vruć vazduh i već više od pola života leti sa svojim roditeljima i nekim od najpoznatijih i iskusnijih pilota.

Iako ima više od 30 časova letjenja, Bobi ne može da dobije dozvolu za letjenje balonima prije nego što napuni 16 godina.

Zbog toga su mu njegova porodica i prijatelji napravili specijalni manji balon koji je klasifikovan kao "ultralak", što je omogućilo rekord.

Bonus video: