Medvedev i Putin na reklamama za sportsku opremu

Na plakatima stoje natpis "Nova kolekcija proljeće - ljeto 2011" i znak tržnog centra CUM, u čijoj su blizini i postavljene te reklame
0 komentar(a)
reklama, Foto: Rojters
reklama, Foto: Rojters
Ažurirano: 30.05.2011. 17:37h

Plakati sa fotografijama predsjednika i premijera Rusije Dmitrija Medvedeva i Vladimira Putina, u sportskoj odjeći, pojavili su se u centru Moskve i izazvali gnijev ruske vlade.

Medvedev i Putin su prikazani u patikama, šortsevima i majicama sa natpisima M i D i sa teniskim reketima u rukama.

Na plakatima stoje natpis "Nova kolekcija proljeće - ljeto 2011" i znak tržnog centra CUM, u čijoj su blizini i postavljene te reklame.

Plakati se mogu vidjeti na sajtu www.newsru.com/pict/big/1379001.html.

Vlada je zatražila da se reklame uklone do kraja dana i zaprijetila da će kazniti sve one koji su ih postavljali. Autori reklame zasad nisu pronađeni.

"Nije nam poznato ko stoji iza postavljanja reklame. To se graniči sa vandalizmom, jer niko nije odobrio takvu reklamu niti je dao dozvolu", rekao je portparol premijera Dmitrij Peskov agenciji Interfaks.

Po njegovim riječima, pošto reklama ima izrazit komercijalni karakter, vlada je zatražila od komiteta za reklamu grada Moskve da do kraja dana skloni plakate.

Predstavnica predsjednika Natalija Timakova se uzdržala od komentara, ali je navela da se slaže sa kolegama iz vlade.

U tržnom centru CUM su saopštili da nemaju nikakve veze sa plakatima i da je njihovoj službi bezbjednosti naloženo da ispita slučaj.

Bonus video: