Njemci idu u institut za humor da bi poboljšali rad

Stručnjaci vjeruju da humor, između ostalog, može pomoći u rješavanju konfliktnih situacija na radnom mjestu i poboljšati atmosferu u kompaniji.
60 pregleda 0 komentar(a)
lajpcig, Foto: Telegraph.co.uk
lajpcig, Foto: Telegraph.co.uk
Ažurirano: 28.05.2011. 16:19h

Stručnjaci u Njemačkoj vjeruju da duhovitost na radnom mjestu može da poveća efikasnost zaposlenih pa u tom cilju u Lajpcigu djeluje i prvi institut za humor.

U Institut za humor koji je osnovan 2005.godine, sve više preduzeća šalje svoje radnike na treninge pod naslovom "Humor kao resurs u radnoj svakodnevnici“ u nadi da će time poboljšati njihovu produktivnost, izvjestila je njemačka medijska kuća Dojče vele.

Stručnjaci vjeruju da humor, između ostalog, može pomoći u rješavanju konfliktnih situacija na radnom mjestu i poboljšati atmosferu u kompaniji, što na kraju rezultira efikasnijim radom.

Za dvodnevni seminar polaznici plaćaju 400 eura i za to dobijaju savjete koji će im pomoći da postanu nasmijani ljekari, duhoviti pedagozi ili opušteni šefovi pošte, ali i koliko humora je "zdravo" na radnom mjestu, gdje je on primeren, a gdje neumjesan.

Poruka koju će ponijeti sa kursa glasi: u svakoj situaciji pokušajte da ostanete opušteni, na probleme u radnoj svakodnevnici reagujte sa šalom, nekim zgodnim vicem ili prikladnom ironijom.

Bonus video: