Učenica izborila pravo da na testovima sluša muziku sa iPoda

Osoblje škole se u početku protivili njenom zahtjevu, u strahu da bi tako nešto omogućilo varanje na testovima.
0 komentar(a)
iPod, Foto: Ilustracija
iPod, Foto: Ilustracija
Ažurirano: 23.05.2011. 13:02h

Učenica škole za djevojčice "Meri Erskin" u Edinburgu, izborila se za pravo da tokom ispita koristi svoj iPod, jer se jedino slušajući muziku, kako tvrdi, može skoncentrisati na testove.

Ipak, da bi mogla da sluša muziku tokom testova, piše Daily Mail, morala je da kupi novi uređaj, a u izboru muzike učestovovao je i njen nastavnik, jer je to, kako tvrde u upravi škole, jedini siguran način da znaju da ona među omiljenim pjesmama ne krije neki šverc za ispite.

Osoblje škole se u početku protivili njenom zahtjevu, u strahu da bi tako nešto omogućilo varanje na testovima.

No, roditelji djevojčice su se obratili Škotskom ispitnom centru, koji je dozvolio da učenica sluša muziku sa iPoda sve dok se ne dokaže da je u pitanju zloupotreba, odnosno da uređaj ne sadrži materijal koji bi joj mogao pomoći u rješavanju testova.

Osoblje u njenoj školi nije bilo zadovoljno odlukom, ali su morali da poštuju odluku Ispitnog centra.

Prema odluci, učenica sa iPodom tokom ispita treba da sjedi izdvojena od drugih učenika, čime se sprečava da buka iz njenih slušalica ometa ostale đake.

Sada se strahuje da bi njenim stopama mogli da krenu i drugi učenici, koji bi, pozivajući se na ovu odluku Ispitnog centra, i samo mogli da zatraže isto pravo. Nastavnici strahuju da neće biti u stanju da provjere uređaj svakog učenika, te da će mjesta za varanje na testovima biti mnogo.

Bonus video: