Prodavnica igračaka u Britaniji ne prodaje Hari Poter igračke jer navode djecu na zlo

Pobožni vlasnik lanca prodavnica Geri Grant kaže da se u njegovim radnjama nikada nije prodala nijedna figurica iz popularnog filma.
202 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2011. 10:31h

Lanac prodavnica igračaka u Velikoj Britaniji odbija da prodaje igračke sa likom Harija Potera jer bi one, navodno, navele djecu da se bave vradžbinama.

Pobožni vlasnik lanca prodavnica Geri Grant kaže da se u njegovim radnjama nikada nije prodala nijedna figurica iz popularnog filma iz bojazni da bi upravo oni nametnuli djeci vradžbine, magiju, čarolije...

Mušterija ovih prodavnica Dženifer Gledhil je bila šokirana kada su u jednoj radnji odbili da joj prodaju igračku sa likom Harija Potera, tvrdeći da će naučiti zlu njanog 8-godišnjeg sina Tomasa.

“Zamolila sam prodavca da mi pomogne u odabiru igračke iz popularnog filma, ali on je samo rekao: “Pazite, mi smo hrišćanska firma, ne biste trebali da učite djecu tim stvarima”, priča 40-godišnja gospođa Gledhil.

Vlasnik Grant, ipak, kaže da oni ne pokušavaju da nametnu druge vrijednosti svojim mušterijama, te da se nada da će gospođa Gledhil ponovo trgovati kod njih.

Ipak, on ostaje pri svome – igračke sa likom Harija Potera se neće prodavati u njegovim radnjama.

“Ne želim da ohrabrujem djecu da se bave mističnim stvarima. Noć vještica je možda zabavna djeci, ali neću dozvoliti da se u mojim radnjama promoviše takva vrsta zabave”, izričit je Grant.

Galerija

Bonus video: