Održano kolektivno vjenčanje u Beogradu

Na platou ispred Starog dvora održano je tradicionalno beogradsko kolektivno vjenčanje, na kome je 200 parova iz Srbije i inostranstva izgovorilo "sudbonosno da".
0 komentar(a)
kolektivno vjenčanje, Foto: Novosti.rs
kolektivno vjenčanje, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 15.05.2011. 14:41h

Na platou ispred Starog dvora održano je tradicionalno beogradsko kolektivno vjenčanje, na kome je 200 parova iz Srbije i inostranstva izgovorilo sudbonosno "da".

Mladence je pozdravio i poželio im srećan zajednički život zamjenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić.

Nakon vjenčanja mladenci su odigrali svadbeni ples i krenuli u šetnju preko Trga Nikole Pašića do restorana u Skadarliji, gdje je organizovano jednočasovno druženje sa novinarima, poslije čega će svaki par "u svojoj režiji" proslaviti početak zajedničkog života.

Najmlađa mlada ovogodišnjeg vjenčanja ima 20 godina, a mladoženja 26.

Vjenčanje je, kao i prethodnih 12 puta, bilo besplatno, a kako su rekli organizatori, prijave za sljedeću godinu uveliko se popunjavaju.

Prvo kolektivno vjenčanje održano je 1999. godine.

Vremenom je ta manifestacija uvrštena u turističku ponudu Beograda, a do sada je sudbonosno "da" ispred Starog dvora, pred stotinama posmatrača, izgovorilo više od hiljadu parova iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kanade, Austrije, Njemačke, Švedske, Danske, Venecuele...

Bonus video: