Britanac (49) oborio rekord u bandžiju: 105 skokova za 7,5 sati

Skot radi u rudarskoj kompaniji, a skokovima je htio da upozori na uslove u kojima rade rudari u Africi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2011. 09:53h

Britanac Skot Hantli (49) je prošle sedmice oborio svjetski rekord skočivši čak 105 bandžija za 7,5 sati.

Skakao je sa mosta Blukrans u Južnoafričkoj Republici, koji je visok 216 metara i zvanično je priznat kao najviša tačka za skakanje bandžija.

"Bio je to naporan dan i fizički sam se umorio, ali je bilo i zabavno. Skakao sam non-stop, sedam i po sati. Stao sam samo dva puta da odem u toalet", rekao je Skot.

Skot radi u rudarskoj kompaniji, a skokovima je htio da upozori na uslove u kojima rade rudari u Africi.

I dok većina turista iskoristi priliku da sa mosta Blukrans skoči jednom, Skot Hantli je želio da obori prethodni rekord Majka Harda sa Novog Zelanda - 103 skoka za 10 sati i 30 minuta.

Ginis bi ove sedmice trebalo da potvrdi Skotov rekord. Britanac je planirao da napravi i više skokova, ali nije uspio zbog vremena.

"Skočio sam 105 puta i otišao na ručak. Vratio sam se jer sam mislio da skočim još mnogo puta, ali nakon dva skoka vrijeme se pogoršalo, bilo je jako hladno, pa sam morao da stanem", rekao je on, te dodao da je ipak sretan jer je premašio prethodni rekord za tri sata.

Tokom njegovog podviga, za Skota je navijala kćerka Dani (6), a nakon svakih 10 skokova ga je pregledao ljekar.

Skot Hantli živi u Južnoj Africi više od 40 godina, i nada se da će putovati po svijetu i probati bandži i na drugim kontinentima.

Galerija

Bonus video: