GOSTE PRIMAJU OD 2022. GODINE

Gradi se prvi luksuzni hotel u svemiru, cijena boravka prava sitnica

Aurora Station će na dvanaestodnevno putovanje moći da primi šest gostiju u isto vrijeme, uključujući dva člana posade
85 pregleda 6 komentar(a)
Aurora Station, hotel u svemiru, svemirski hotel, Foto: Twitter.com/OrionSpan
Aurora Station, hotel u svemiru, svemirski hotel, Foto: Twitter.com/OrionSpan
Ažurirano: 06.04.2018. 18:52h

Ukoliko maštate o šesnaest izlazaka Sunca u jednom danu, lebdenju u nultoj gravitaciji i posmatranju Zemlje iz svemira, mogli biste sve to postići za četiri godine i astronomskih 9,5 miliona dolara.

Američki start-up Orion Span odlučan je u namjeri da izgradi prvi luksuzni hotel u svemiru pod nazivom Aurora Station. Ovu odluku saopštio je direktor i osnivač start-upa Frenk Banger na samitu u San Hoseu, piše Klix.ba.

Aurora Station će na dvanaestodnevno putovanje moći da primi šest gostiju u isto vrijeme, uključujući dva člana posade. Prve goste hotel bi trebalo da ugosti 2022. godine.

"Naš cilj je da učinimo svemir dostupnim za svakoga. Putnici će do hotela Aurora Station putovati brzo i po najnižoj cijeni ikada", kazao je Banger.

Iako je putovanje od skoro deset miliona nedostižno većini ljudi, iz Orion Spana kažu kako će ljudima ponuditi autentični astronautski doživljaj.

Tokom dvanaestodnevne avanture, super bogati putnici će letjeti na visini od 320 kilometara iznad površine Zemlje u niskoj Zemljinoj orbiti, odakle će moći svjedočiti nevjerovatnim pogledima na našu planetu.

Hotel će kružiti oko Zemlje svakih 90 minuta, što znači da će gosti moći vidjeti šesnaest izlazaka i zalazaka Sunca u 24 sata.

Putnici će u hotelu imati odličnu uslugu, a prije uzlijetanja u svemir će morati proći tromjesečni program. Prilikom povratka na Zemlju, za sve putnike će biti organizovan svečani doček.

Orin Span raspolaže s timom veterana svemirske industrije koji zajedno imaju više od 140 godina iskustva u istraživanju svemira.

Preporučujemo za Vas