U Londonu kuće sa brojem 13 jeftinije

Iako smo zagazili u XXI vijek, sujevjerje je još uvijek prisutno širom svijeta. U Londonu, međutim, najbolje na tržištu prolaze kupci koji ne obraćaju pažnju na broj 13 i sujevjerje.
0 komentar(a)
petak 13, Foto: Baconbabble.com
petak 13, Foto: Baconbabble.com
Ažurirano: 13.05.2011. 16:30h

Imovina koja se nalazi na broju 13 prodaje se u prosjeku za oko 4,6 hiljada eura. Jeftinije nego na ostalim brojevima, prenosi Dejli telegraf.

Sajt navodi da se imovina koja nosi broj 13 prodaje u prosjeku za 235,5 hiljada eura, dok se imovina na brojevima 11, 12, 14, i 15 može kupiti za 240 hiljada eura.

Prema istraživanju kuće na brojevima 1 i 2 su najvrijednije, jer se nalaze na uglovima ili imaju terase sa najboljim pogledom, dok cijena nekretnina pada kako se brojevi povećavaju.

Najbolje na tržištu prolaze kupci koji ne obraćaju pažnju na broj 13 i sujevjerje, jer time mogu po povoljnijoj cijeni doći do nekretnina.

U Velikoj Britaniji skoro svaka treća ulica nema broj 13.

Statistika ipak tvrdi drugačije

Možda je mnogima u svijetu, današnji datum, petak 13. loš predznak, ali za holandske statističare i nije tako baksuzan.

Oni čak tvrde da smo danas sigurniji nego bilo kojeg drugog petka u godini. Istraživanje holandskog Centra za statistiku i osiguranje pokazalo je da ima manje saobraćajnih udesa, požara i krađa - na petak 13. "Teško mi je da povjerujem da je to samo zato što tog dana ljudi iz predostrožnosti voze opreznije ili jednostavno ostaju kod kuće, ali statistički gledano, vožnja je bezbjednija na petak 13", kaže jedan od statističara centra. U posljednje dvije godine, prema podacima holanskih osiguravajućih društava, "običnim" petkom desi se u prosjeku 7.800 saobraćajnih nesreća, dok prosjek za petak 13. iznosi 7.500 udesa. Tog dana je, takođe, zabilježeno manje požara pa i krađa.

Bonus video: