Mudrost poslije 107 brakova: Poslušnost najveća ženina vrijednost

Od boga sam dobio poruku za svaku ženu koju sam oženio. Da nije tako, ne bih oženio više od dvije...
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2011. 08:27h

Za mnoge jedna žena je dovoljno.

Ali Belo Maasab, islamski vjerski iscjelitelj, je jednom rekao: "Moj posao je završen nakon 107 brakova i 185 djece”.

87-godišnji Nigerijac, čija šira porodica broji više od 5.000 članova, kaže da je poslušnost najveća ženina vrijednost.

Video je snimljen 2008, kada je Maasab imao 86 žena

On navodi da je 1970. godine dobio poruku od boga, kada mu je rečeno da treba da postane iscjelitelj, i da oženi veliki broj žena.

“Od boga sam dobio poruku za svaku ženu koju sam oženio. Da nije tako, ne bih oženio više od dvije”, rekao je on za LA Times.

Međutim, piše Daily Mail, njegovi brakovi su doveli do spora sa islamskim vlastima u Bidi, u Nigeriji. Šerijatsko pravo nalaže da musliman može da ima najviše četiri žene.

Zbog toga je Maasab uhapšen i zatvoren 2008, nakon što je odbio da se razvede od 82 žene, i zadrži samo četiri.

Njegove odane supruge su protestovale i, nakon suđenja, u kojem je 57 njegovih supruga svjedočilo da žele da budu sa njim, pušten je.

Danas, bogati guru živi sa 89 svojih žena, od kojih najmlađa ima samo 19, a najstariji 64 godine. Devet njegovih žena je umrlo, a od 12 se razveo zbog njihove neposlušnosti.

Od njegovih 185 djece, samo 133 je živo. Maasab odbija bilo kakvo bolničko liječenje u slučaju bolesti članova njegove porodice. Umjesto toga, on na njima primjenjuje svoje iscjeliteljske vještine.

“Rekao sam im da ne idu u bolnicu. Kada su bolesni, to moraju reći meni, i moliti se. Neke od mojih žena nemaju povjerenja u te metode, pa odvode djecu kod ljekara bez mog znanja. Ako tako postupe, dijete će dobiti otekline na tijelu i na kraju umrijeti”, rekao je on.

Ipak, uprkos svom strogom pristupu porodičnom životu, Maasaba je blag prema svojim ženama i jako ih voli.

“U svojoj mudrosti, bog mi je dao snage i moći da ih mogu seksualno zadovoljiti. Ako to nisam u stanju, one će otići od mene”, kaže 87-godišnjak.

Galerija

Bonus video: