Porodio ženu u automobilu, jer osoblje bolnice nije htjelo da otvori rampu

Kada je vidio da je glavica njegovog djeteta već vani, shvatio je da mora pomoći ženi...
137 pregleda 0 komentar(a)
Dražen Ralica, Ivana Ralica, porođaj, Foto: Jutarnji.hr
Dražen Ralica, Ivana Ralica, porođaj, Foto: Jutarnji.hr
Ažurirano: 09.05.2011. 09:56h

Dražen Ralica iz Čazme, u Hrvatskoj, pomogao je nedavno ženi da se porodi u automobilu, jer je rampa ispred bolnice bila zatvorena, piše Jutarnji.hr.

On je suprugu vozio starim golfon dvojkom do bjelovarske bolnice, i kada su došli do ulaza, dočekala ih je zaključana rampa. Draženova sestra Željka je otrčala do ulaza i zamolila osoblje da podigne rambu, ali oni to nisu htjeli da učine.

Kada je vidio da je glavica njegovog djeteta već vani, shvatio je da mora pomoći ženi. Srećom, priča njegova žena Ivana, nijedno od njih nije sklono panici, pa su do kraja ostali prisebni.

"Naravno da mi je to bilo jako teško, od bolova se svašta viče i izgovori. To zna svaka žena koja je rodila, pa sam i ja vikala 'vani je, vani je', a i supruga sam vjerovatno počastila raznim epitetima, ali to nas nije omelo i bebica je rođena živa i zdrava", priča Ivana.

Dražen i Ivana već imaju sina 15-mjesečnog Nikija Martina, sa kojim je porođaj trajao devet sati. Lusi Nikol se, srećom, rodila za 35 minuta.

Iako je na svijet došla u na prednjem sjedištu golfa, 3250 grama teška i 48 centimetara dugačka Lusi Nikol je sasvim zdrava beba.

Neobično porodilište nije ni na bebi, niti na majci ostavilo posljedice.

"Lusi je samo dobila bakteriju, što može da bude posljedica zamotavanja u očevu jaknu, ili od jakog vjetra koji je duvao te noći, pričaju supružnici Ralica.

Bonus video: