Od pepela stradalog sina napravila dijamant, kako bi stalno bio uz nju

"Meni je to zvučalo sjajno. Tako je Kris uvijek mogao biti uz mene, na izletu, na poslu, u trgovini, svuda", priča majka.
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2011. 18:53h

Kris D. (20) je poginuo u februaru prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći. Njegova majka Ulrike (50) se teško mirila sa njegovom smrću i poželjela je da Kris i nakon smrti bude blizu nje, a da to ne uključuje groblje.

"Bila sam bespomoćna. Nisam željela ni da pomislim na to da bi moj sin počivao na groblju, a njegov grob bio bi još jedan u nizu. Pomisao da na groblju polako trune bila mi je odbojna, a nisam mogla ni da zamislim da ga spalim", rekla je Ulrike za Bild.

Jedan pogrebnik joj je dao ideju: predložio je da kremira sina, i da on njega napravi dijamant.

"Meni je to zvučalo sjajno. Tako je Kris uvijek mogao biti uz mene, na izletu, na poslu, u trgovini, svuda", priča majka.

"Nisam mogla da ga dotaknem, jer je to bilo nešto sveto za men"

Nakon ceremonije spaljivanja u Švajcarskoj (u Njemačkoj taj način sahrane nije dopušten) firma “Algordanca” je od posmrtnih ostataka nesrećnog mladića načinila plavičasti dijamant od 0,7 karata, veličine glave palidrvceta, i isporučila ga je u kutijici, a svoju uslugu je naplatila 9200 eura.

"Kada sam dobila kamen u kutijici promijenila sam mišljenje. Nisam mogla da ga dotaknem, jer je to bilo nešto sveto za mene, a nisam željela ni da stoji postrani", kaže Ulrike koja će ovog ljeta ponovo otputovati u Švajcarsku, gdje će joj ipak kamen ugraditi na prsten.

Tako će njen sin zauvijek biti uz nju.

Galerija

Bonus video: