U Bundestagu postavljen automat za kondome

U zgradi Bundestaga se na jednom automatu, pored cigareta, od sada mogu kupiti i kondomi. Zgrada donjeg doma njemačkog parlamenta je, zapravo, mali svijet za sebe, piše \'Špigel\'\' .
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2011. 13:22h

U zgradi Bundestaga se na jednom automatu, pored cigareta, od sada mogu kupiti i kondomi. Zgrada donjeg doma njemačkog parlamenta je, zapravo, mali svijet za sebe, piše 'Špigel'' .

''Vjerujem da sve zainteresovane kolege i kolegnice, još mogu naći vremena da to nabave u drogeriji ili supermarketu'', smatra poslanik opozicione Socijaldemorkatske partije (SPD) Sebastijan Edati, koji ne vjeruje baš puno u uspjeh prodaje kondoma u Bundestagu.

Zgrada njemačkog Bundestaga, donjeg doma parlamenta je, zapravo, mali svijet za sebe - više od 620 poslanika, oko 2.600 ljudi u upravi i čak 20.000 propusnica izdatih novinarima, različitim praktikantima, lobistima, zanatlijama.

Da li će kondomi u Bundestagu biti dobar posao, pita ''Špigel'', koji prenosi izjavu jednog portparola firme ''Tobakoland'', koja u širom Njemačke ima više od 100.000 automata, da je, zapravo, prijedlog za prodaju kondoma u Bundestagu, stigao, rutinski, iz kompjutera.

Bonus video: