Kopija vjenčanice Kejt Midlton sašivena za pet sati

Nakon što je Kejt Midlton započela vožnju ka Vestminsterskoj palati porodična krojačka firma u Londonu dovršila je prvu kopiju njene vjenčanice.
91 pregleda 0 komentar(a)
Kejt Midlton, Foto: Newtipss.com
Kejt Midlton, Foto: Newtipss.com
Ažurirano: 01.05.2011. 07:38h

Zna se već sada da će njena haljina, kreacija Aleksandra MekKvina, biti iskopirana širom svijeta u ko zna koliko primjeraka, ali mlada bi se iznenadila kada bi znala koliko brzo je sašivena prva, prenosi AFP.

"Čim je ušla u automobil pokušali smo da pronađemo o kakvoj se čipki radi i da nađemo što sličniju", kaže Raul Ečeverija (34), vlasnik radnje "Alterations Boutique".

Kada je samo nekoliko minuta kasnije Kejt Midlton izašla iz "Rols Rojsa" pred Vestminsterskom palatom, otkrivajući vjenčanicu boje slonovače od satena i čipke, čitav krojački tim se bacio na posao.

"Gledali smo prenos vjenčanja na televiziji i pokušavali da otkrijemo koji je materijal korišćen a zatim smo trčali kod naših snabdijevača pokušavajući da dođemo do istog", ispričao je Ečeverija AFP-u.

Ova britanska krojačka firma naručila je 10 metara postave, deset metara tila za veo, 15 metara satena i četiri metara čipke za oko 1.700 dolara.

"U isto vrijeme naši dizajneri su pravili kroj haljine a onda smo sve to spojili. Trebalo nam je oko pet sati da sve završimo", kazao je Ečeverija.

Ovu haljinu je inače naručio "Tajms" i biće poklonjena jednom od čitalaca, međutim butik koji je osnovala majka Ečeverije, Marija Blaskez, prije 30 godina već je primila narudžbe za nove kopije.

"Kopiju vjenčanice nijesmo radili zbog novca već da bi dokazali da je sve moguće. Bio je to fantastičan izazov", kaže Ečeverija.

Kada se princeza Dajana udavala za princa Čarlsa 1981. godine, kopije njene vjenčanice pojavile su se u prodaji u roku od nekoliko sati, a od Elizabet Emanuel koja je dizajnirala tu haljinu i dan danas se traže reprodukcije.

Bonus video: