U Poljskoj našli rupu u zakonu za pušački bioskop

Bioskop Kijov omogućiće da filmove gledaju i okoreli pušači koji ne mogu da izdrže standardnih 90 minuta igranog filma bez bar jedne cigarete.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2011. 10:38h

Svoja vrata otvara prvi pušački bioskop u Poljskoj koja je prošle godine pooštrila propise i protjerala pušače iz javnih prostora, čak i iz parkova gdje pušači mogu da naiđu na djecu."Nismo zaobilazili zakon protiv pušenja. Sala u kojoj će moći da se puši nije tipična bioskopska sala. Svako mjesto koje se tretira kao kafić, restoran, klub a ima više od 120 kvadratnih metara površine može da izdvoji jednu prostoriju za pušače i mi smo to uradili", kazala je za današnju Gazetu zamjenica upravnika prvog pušačkog bioskopa Magda Novak Paško.Ideja se rodila, prema njenim riječima, da bi bioskop izašao u susret i onim filmofilima koji u toku projekcije osjećaju neodoljivu potrebu da povuku bar jedan dim iz cigarete.

"Kod nas više neće morati da izlaze. Mi smo u stvari običan klub, jedina razlika je što kod nas mogu da se gledaju filmovi", kazala je Paško.Pušači u Krakovu, i oni koji ne spadaju u redovne posjetioce bioskopa raduju se, budući da je u njihovom gradu u većini restorana i kafića pušenje zabranjeno, te će u bioskopu tako dobiti svoju oazu.

Bonus video: