Učenica iz Vašingtona pola godine glumila trudnoću

Za školski projekt odglumila trudnoću kako bi pokazala koliko su tinejdžerske trudnoće plodno tlo za tračeve i predrasude, piše Toronto San
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2011. 07:46h

Amerikanka Gabi Rodrigez (17) šokirala je učenike srednje škole u državi Vašington nakon što je za školski projekt odglumila trudnoću kako bi pokazala koliko su tinejdžerske trudnoće plodno tlo za tračeve i predrasude, piše Toronto San.

Od oktobra prošle godine oblačila je široku odjeću, a nakon nekoliko mjeseci protetički trbuh i uvjerila školske kolege, profesore pa čak i neke članove svoje porodice da je u drugom stanju.

Rekla im je kako je termin porođaja ubrzo nakon mature, 27. juna.

Za tajnu su znali samo majka, dečko i direktor srednje škole u Topenišu.

Školske kolege šokirala je u prošlu srijedu kada je na školskoj priredbi otkrila svoju tajnu.

Šokantno otkrivanje

Projekt je nazvala 'Stereotipi, glasine i statistika' i u njemu otkrila što su sve ljudi iz okoline govorili o njenom stanju tokom tajnog projekta.

Gabina najbolja prijateljica, Saida Kortes, je na 'otkrivenju' pročitala nekoliko rečenica u kojima je citirala neke od školskih kolega.

"Gabyino ponašanje se mijenja, moguće da je to zbog djeteta ili je zapravo uvijek bila iritantna, ali to do sada nije shvatala", bio je samo jedan od zlih komentara.

Mnogi su je odbacili, a rodbina koja je saznala za 'trudnoću' govorila joj je kako je upropastila sebi život i uništila budućnost.

Direktor škole, Trevor Grin, rekao je kako se divi Gabinoj hrabrosti:

"Žrtvovala je maturantsku godinu da bi saznala kako je to biti majka u tinejdžerskim godinama. Divim se i njenoj majci koja je u potpunosti podržala",rekao je direktor.

Galerija

Bonus video: