Izmislili WC šolju koja ima radio, parfem i grijač

Pametna WC šolja takođe mjeri vrijeme koje korisnik provede sjedeći na njoj. Što više vremena prođe, to je veća količina vode koju vodokotlić ispušta.
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2011. 18:38h

Kompanija Kohler je dizajnirala naprednu WC šolju koja automatski otvara svoj poklopac, posjeduje grijače daske i stopala, kao i radio.

"Pametna šolja" Numi košta 6.390 dolara, a kupcima će biti ponuđena sljedeće sedmice."Ovo je najnaprednija WC šolja koju smo izmislili do sada. Kada joj se približite, njen senzor vas detektuje, nakon čega se poklopac automatski podiže", rekao je menadžer Majk Marbak.

"Ovo je najnaprednija WC šolja koju smo izmislili do sada. Kada joj se približite, njen senzor vas detektuje, nakon čega se poklopac automatski podiže", rekao je menadžer Majk Marbak.

Tehnologija uključuje bide čiji se pritisak, temperatura i pravac prskanja vode mogu prilagođavati.

Opremljena je i podesivom daskom sa grijačem i parfem. Vodokotlić WC šolje Numi je dvostruko manje bučan od običnih vodokotlića.

Pametna WC šolja takođe mjeri vrijeme koje korisnik provede sjedeći na njoj.

Numi posjeduje i ugrađeni FM radio, a podržava i mp3 plejere.Pametna WC šolja takođe mjeri vrijeme koje korisnik provede sjedeći na njoj. Što više vremena prođe, to je veća količina vode koju vodokotlić ispušta.

Osim grijača daske, Numi posjeduje i grijače za stopala.

Bonus video: