LG predstavio frižider koji sam predlaže recepte

LG će u Južnoj Koreji i Sjevernoj Americi do kraja godine početi sa prodajom ovih frižidera, veš-mašina i sličnih aparata sa inovativnim funkcijama.
0 komentar(a)
frižider, Foto: Sarajevo-x
frižider, Foto: Sarajevo-x
Ažurirano: 21.04.2011. 11:44h

Južnokoreanska kompanija LG Electronics na tržište je izbacila nesvakidašnji proizvod - frižider koji vam predlaže recepte za kuvanje ukusnih jela. To je još jedan u nizu pametnih kućanskih uređaja koji će zasigurno naći svoje mjesto u domovima bogatih.

LG će u Južnoj Koreji i Sjevernoj Americi do kraja godine početi sa prodajom ovih frižidera, veš-mašina i sličnih aparata sa inovativnim funkcijama. Drugi južnokoreanski proizvođač elektronskih uređaja u utorak je predstavio famozni frižider koji je povezan putem Wi-Fi mreže i kojim se može kontrolisati preko smartphonea, prenosi AFP.Pametni frižider nudi tri nivoa uštede energije, kao i sistem koji korisnicima govori šta im se nalazi u frižideru, gdje tačno i kad mu ističe rok upotrebe.Informacije se primaju putem smartphonea ili tablet računara, a može im se pristupiti i iz restorana i prodavnice. Ovaj inovativni frižider čak nudi i recepte za spremanje zdravih obroka koji se baziraju na namirnicama koje imate kod kuće.Ovaj vrijedni uređaj koštaće oko 3,6 miliona vona, odnosno 3.296 dolara. LG za sada nema u planu njegovu globalnu promociju i prodaju.Kad je 2000. godine ova firma predstavila frižider koji se priključuje na internet, nije naišla na posebno oduševljenje kod kupaca."Sada je situacija drugačija, Wi-Fi radi svuda, smartphonei su uobičajeni, a cijene pristupačnije", optimističan je Kim Jang-Su, potpredsjednik LG-evog odjela za kućanske aparate.

Bonus video: