Razglednica stigla nakon 24 godine i ponovo povezala stare prijateljice

Šta je smisao ovoga? Je li to slučajnost? Neki znak da napustim Njujork? Ko su Roza i Karolajn”, pitala se Džoana, koja je našla razglednicu
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2011. 20:26h

Roza Karera (60) iz Livingstona u Kaliforniji, poslala je prijateljici Karolajn Rajs (66) razglednicu u Njujork još u martu, 1987. ali Karolajn je pošiljku dobila tek sada.

Roza i Karolajn su bile najbolje drugarice, radile su zajedno u jednoj školi, u Kaliforniji. Karolajn se, međutim, zagledala u momka iz Njujorka, sa kojim je počela zajednički život na Menhetnu.

No, ona i Roza su ostale u kontaktu, pisale su jedna drugoj. Karolajn je nakon godinu dana javila Rozi da se razišla sa mužem, ali se začudila što nikako nije dobijala odgovor svoje prijateljice.

“Bila sam sama i nisam znala šta da radim od sebe. Tako mi je trebala Roza”, kazala je Karolajn.

Razglednica sa riječima podrške se vratila u Kaliforniju, dvije žene su izgubile kontakt, a Karolajn se kasnije ponovo udala i ostala u Njujorku do 1998.

Nakon 34 godine, razglednicu je pronašla Džoana Rajs (34), koja nije u rodu sa Karolajn, i uopšte ne poznaje ove dvije žene. Razglednica je bila u njenom poštanskom sandučetu. Jednostavno, pošta je zakazala...

Džoana je uselila u stan, u Njujorku gdje je nekada stanovala Karolajn. I sama je bila u sličnoj situaciji kada je našla razglednicu: rastala se sa dečkom nakon godinu dana veze. Razmišljala je da ode u posjetu porodici u Njujork i pitala se da li je to što je našla staru razglednicu neki znak.

“Šta je smisao ovoga? Je li to slučajnost? Neki znak da napustim Njujork? Ko su Roza i Karolajn”, pitala se Džoana, koja je na kraju povezala dvije žene, stare prijateljice. Susret je upriličen u studiju MSNBC televizije.

Karolajn sada živi u San Dijegu, sa suprugom i bavi se trgovinom namještaja. Roza je u penziji, razvedena.

Galerija

Bonus video: