Arnold Švarceneger sljedeći predsjednik Evropske unije?

Ta ideja došla je iz krugova bliskih Švarcenegeru. Naime, holivudskoj zvijezdi su savjetnici predložili da se preseli u Evropu i kandiduje za predsjednika EU
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2011. 19:03h

Samo nekoliko mjeseci nakon što je Arnold Švarceneger (63) proveo posljednje dane kao guverner Kalifornije, predlažu mu da se kandiduje za predsjednika.

I to ne Sjedinjenih Američkih Država - ovaj Austrijanac koji je nakon uspješnog bavljenja glumom postao političar, ne pati od ograničenja, pa njegove političke ambicije sada uključuju kandidaturu za mjesto predsjednika Evropske unije.

Ta ideja došla je iz krugova bliskih Švarcenegeru. Naime, holivudskoj zvijezdi su savjetnici predložili da se preseli u Evropu i kandiduje za predsjednika Evropske unije.

Arnold vjeruje da je mnogo ugledniji od sadašnjeg predsjednika Hermana van Rompuja.

"U sljedećih nekoliko godina EU će biti u potrazi za profilom predsjednika koji može da ujedini Evropu. Francuzi ne žele Njemačku, Njemci ne žele Italiju. Šta misite o osobi koja je rođena u Evropi, a dolazi iz Amerike", rekao je nedavno za za Newsweek Teri Taminen, bivši šef kalifornijske Agencije za zaštitu okoline.

Bonus video: