Dječak (9) spasao sestru (2) onako kako je vidio da to rade na televiziji

Tristin Sedžin je bio u posjeti baki, u Mesi, u Arizoni, sa porodicom, kada je njegova dvogodišnja sestra nađena kako leži bez svijesti u dvorišnom bazenu.
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2011. 19:51h

Devetogodišnji dječak je spasao svoju sestru (2) nakon što je djevojčica upala u bazen u njihovom dvorištu, pružajući joj pomoć na način kako je vidio da to rade na televiziji.

Tristin Sedžin je bio u posjeti baki, u Mesi, u Arizoni, sa porodicom, kada je njegova dvogodišnja sestra nađena kako leži bez svijesti u dvorišnom bazenu.

"Baka je došla i pitala me nešto u vezi paste za zube, kad je odjednom pitala gdje je beba. Potom je i moja mama istrčala vani i vidjela da beba pluta u bazenu", ispričao je Tristin za ABC News.

I dok su njegova baka i mama dozivale pomoć Tristin je izvukao nesvjesnu bebu iz bazena i dao joj vještačko disanje usta na usta i masirao joj srce. Nekoliko minuta kasnije, kazao je on, njegova dvogodišnja sestra je počela da diše.

Djevojčica se trenutno oporavlja u bolnici, a zahvaljujući Tristinu ljekari očekuju da će sve biti u redu.

"Ne mogu ni zamisliti šta je prolazilo kroz njegovu glavu", rekao je jedan vatrogasac.

"Dječak se našao u situaciji u kakvoj se bilo ko od nas mogao naći, ali kada se to dešava nekom nama bližnjem, onda, posebno ako ste roditelj, paničite. Dječak je bio nevjerovatno pribran".

Tristin je, kako je rekao, sve što je učinio da bi pomogao sestri, vidio na TV. Stručnjaci navode da je, za savladavanje osnova pružanja te vtste pomoći, dovoljno pogledati video u trajanju od 60 sekundi.

Dječak koji je već heroj, kaže da bi za sestru učinio bilo šta.

"Ona je predivna i volim je jako", rekao je.

Galerija

Bonus video: