Mlade sa nestrpljenjem očekuju vjenčanicu Kejt Midlton

"Njena haljina će biti veoma važna, o njoj će se pričati", smatra Mili Martini Braten, glavna urednica lista "Mlade“
78 pregleda 0 komentar(a)
kejt midlton, Foto: People.famouswhy.com
kejt midlton, Foto: People.famouswhy.com
Ažurirano: 17.04.2011. 08:43h

Kada Kejt Midlton bude prošetala do oltara da bi se, krajem mjeseca, udala za princa Vilijama, buduće mlade pomno će posmatrati svaki detalj njene haljine.

Insajderi u industriji vjenčanica očekuju da će njena haljina biti kopirana čim se pojavi u javnosti.

Fotografije vjenčanice Kejt Midlton biće postavljene momentalno na internet, gdje će izazvati debate i diskusije, smatra Darsi Miler, urednica lista "Marta Stjuart Venčanja“

Haljina Kejt Midlton će se sasvim sigurno pridružiti ovom društvu.

"Njena haljina će biti veoma važna, o njoj će se pričati", smatra Mili Martini Braten, glavna urednica lista "Mlade“.

Dajanina haljina definisala je modu ranih osamdesetih, rekla je Martini Braten ali će haljina Midltonove još više uticati na modni trend. Ona je objasnila da žene u 29-godišnjoj Kejt vide osobu sa stilom, dok je 19-godišnjoj Dajani, najvjerovatnije, haljinu birao odabrani tim, kaže ona.

Fotografije vjenčanice Kejt Midlton biće postavljene momentalno na internet, gdje će izazvati debate i diskusije, smatra Darsi Miler, urednica lista "Marta Stjuart Venčanja“.

"Nevjerovatno je koliko na mlade utiče ono što ljudi nose, posebno pripadnici plemstva, poznate ličnosti, članovi predsjedničkih porodica. Prije nego što je venčanje Čelsi Klinton bilo i završeno, sve buduće mlade su već vidjele haljinu Vere Vang i željele sličnu verziju", rekla je Milerova.

Iako djeluje da su danas vjenčanice unekoliko izmijenjene toalete poznatih, mnoge buduće mlade godinama smišljaju idealnu haljinu.

"Vjenčanice nisu kao druge haljine jer je odluka mlade manje podstaknuta trendovima, a više sopstvenom idejom o tome kako žele da izgledaju i kako se osećaju u haljini", smatra dizajnerka Markesa.

Pa ipak, princeza ima posebno mjesto jer se njeno vjenčane doživljava kao bajka.

Ivanka Tramp, ćerka Donalda Trampa udala se 2009. godine i njeno vjenčanje nije bilo velika vijest ali je čipkana haljina Vere Vang postala senzacija jer je pokazala novi, ženstven način nošenja rukava koji su vremenom postali demode

Među vjenčanicama koje su postavile modne trendove je i haljina kraljice Viktorije. Ona je 1840. godine unijela veliku promjenu bijelom bojom vjenčanice. Do tada bijelo nije bilo neizostavna boja za vjenčanice nego su žene nosile svoje najbolje haljine, bez obzira na boju.

Haljina Žakline Kenedi, u obliku pješčanog sata, sa cvijetnim detaljima i razgolićenim vratom, bila je savršen izbor djevojke iz dobre porodice koja se udavala za senatora.

Haljina Grejs Keli, koju je sašila Helen Rouz i kostimografi filmskog studija MGM, nosila je holivudski pečat. Sa velikom krinolinom i čipkanim rukavima, odgovarala je novopečenoj plemkinji.

Vjenčanica Bjanke Džeger izazvala je senzaciju 1971. godine kada se ova buntovnica udala za Mika Džegera u odijelu.

Ivanka Tramp, ćerka Donalda Trampa udala se 2009. godine i njeno vjenčanje nije bilo velika vijest ali je čipkana haljina Vere Vang postala senzacija jer je pokazala novi, ženstven način nošenja rukava koji su vremenom postali demode.

Bonus video: