Madona napušta Kabalu i pristupa hrišćanskom redu Opus Dei?

Nakon skandala sa izgradnjom škole u Malaviju, Madona se posvađala s istaknutim pripadnicima Kabale te navodno istražuje druge mogućnosti.
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2011. 07:49h

Pop diva Madona je niz godina bila sljedbenica Kabale te najslavnija pripadnica te jevrejske sekte u svijetu, no čini se kako se pjevačica ponovo okreće hriršćanstvu.

Nakon skandala sa izgradnjom škole u Malaviju, Madona se posvađala s istaknutim pripadnicima Kabale te navodno istražuje druge mogućnosti.

Pjevačica je viđena u centru "Opus Dei" u Londonu gdje je provela dan s tamošnjim sveštenicima.

Konzervativna katolička organizacija koja je na zlu glasu nakon spominjanja u knjizi "De Vinčijev kod", zaintrigirala je Madonu koja razmišlja da postane njihova članica, prenosi Index.

"Madonu je uvijek intrigirao 'Opus Dei'. Još uvijek nije njihova punopravna članica, za sad se samo informisala o njihovom radu", rekao je izvor.

Njen portparol nije želio komentarisati hoće li pjevačica postati članica te organizacije, no čini se kako je s Kabalom definitivno raskrstila.

"Mnogo je uložila u Kabalu i bila je tužna nakon skandala sa školom u Malaviju", tvrdi izvor.

Nije poznato je li Madona i službeno napustila Kabalu, no zna se da je dala otkaz svim članovima odbora njene organizacije "Raising Malawi" koji imaju veze s Kabalom.

Bonus video: