NOVA "BRAVURA"

Putin igra i hokej na ledu

„To je.. veoma iscrpljujući sport, i s moje tačke gledišta, manje je traumatičan od fudbala“, kazao je 58-godišnji premijer novinarima.
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2011. 19:35h

Ruski premijer Vladimir Putin javnosti je pokazao još jedan talenat kada je obuo klizaljke i prisustvovao treningu lokalnih hokej timova. To je posljednji u nizu njegovih javnih istupa sa ciljem da očuva visoku popularnost, prenijela je agencija Rojters.

Premijer, koji je nagovijestio da bi mogao učestvovati na predsjedničkim izborima u martu 2012. godine, često nastoji da pokaže svoju fizičku kondiciju. Nosilac crnog pojasa u džudou, prikazan je kako jaše konja nag do pojasa i pliva leptir stilom u jednoj sibirskoj rijeci. Takođe je vozio Formulu 1, pjevao grupi holivudskih zvijezda i spasio grupu novinara od napada tigra.

On je u petak učestvovao u 40-minutnom treningu dva srednjoškolska hokej tima, napustivši sportski teren znojav i teško dišući.

„To je.. veoma iscrpljujući sport, i s moje tačke gledišta, manje je traumatičan od fudbala“, kazao je 58-godišnji premijer novinarima.

Otkrio je da je posljednji put pokušao da igra hokej u mladosti, ali da mu se nije dopalo. „Noge su mi se odjednom razdvojile, i shvatio sam da taj sport nije za mene, ali sada mi se puno više dopada“.

Galerija

Preporučujemo za Vas