Postavljena statua Majkla Džeksona koja je izazvala bijes njegovih fanova

Djelo nazvano "Madona i dijete" prikazuje čuveni detalj iz 2002. godine u Berlinu kada je kralj popa svog sina Princa Majkla II držao na prozoru
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2011. 20:27h

Muzički studio iz istočnog Londona našao se na meti kritika pošto se poigrao sa preminulim kraljem popa Majkl Džeksonom.

Naime, djelo nazvano "Madona i dijete" prikazuje čuveni detalj iz 2002. godine u Berlinu kada je kralj popa svog sina Princa Majkla II držao na prozoru.

Skulptura se nalazi na prozoru "Premise studija", gdje su snimale i poznate zvijezde Ejmi Vajnhaus, Nina Simon, kao i grupe "Arktic Mankiz", "Ol Grin".

Čuvena scena iz Berlina

Skulptura je djelo švedskog umjetnika Marija von Kolera koji je od fanova Majkla Džeksona već počeo da dobija prijeteća pisma.

Kako prenosi "Sky News" jedan od prolaznika je djelo nazvao "najveća nečuvena bolest koja je ikada mogla da se napravi u Londonu".

Fanovi Majkla Džeksona najavili su da će organizovati akciju prikupljanja potpisa kako bi, kako kažu, neprimjerena skulptura bila uklonjena.

Prošle sedmice vlasnik fudbalskog kluba Fulam Mohamed al Fajed otkrio je skulpturu pokojnog popa kralja ispred stadiona kluba iz Londona.

Galerija

Bonus video: