ZA SAMO 3 SATA

Džeki Čen prikupio 3,3 miliona dolara za Japan

"Moj cilj je da imam 0 dolara na bankovnom računu kada umrem", izjavio je Čen, ističući da ga ta pomisao uvijek razveseli.
118 pregleda 0 komentar(a)
Džeki Čen, Foto: Rojters
Džeki Čen, Foto: Rojters
Ažurirano: 06.04.2011. 09:20h

Popularni kineski glumac Džeki Čen uspio je da na humanitarnom koncertu za svega 3 sata prikupi 3,3 miliona dolara namijenjenih postradalima od zemljotresa, cunamija i nuklearne katastrofe u Japanu.

Koncert "Ljubav bez granica" održan je u petak u Viktorija parku u Hong Kongu, uz učešće više od 300 poznatih izvođača iz Japana, Južne Koreje, Indonezije i Singapura.

Iz Australije se putem video linka uključio i američki pjevač Lajonel Riči, koji je otpjevao svoj čuveni hit "Say You, Say Me".

Čen je veoma vezan za Japan, gdje je stekao ogromnu popularnost još početkom 80-ih godina.

"Zemljotresi su i ranije često pogađali Japan. Ali ono što me je šokiralo je cunami, posebno kada sam na snimcima vidio te ogromne talase kako se obrušavaju na gradove", kazao je 56-godišnji glumac, koji je sam poklonio 643.000 dolara.

Pored toga što je međunarodna zvijezda, Čen je poznat i kao veliki filantrop. Osnivač je dvije dobrotvorne fondacije koje su pomogle u brojnim humanitarnim akcijama. Organizovao je i slične humanitarne koncerte za postradale od indonežanskog cunamija 2004. i zemljotresa u kineskoj provinciji Sečuan 2008.

"Moj cilj je da imam 0 dolara na bankovnom računu kada umrem", izjavio je Čen, ističući da ga ta pomisao uvijek razveseli.

"Meni nije teško da zaradim novac. Pa kad je lako zarađen, zašto ga ne bih poklanjao?", dodao je on.

Preporučujemo za Vas