Oliver Dragojević: Uvijek sam se zalagao za očuvanje mora

"Djecu sam učio da male ribe vraćaju u more, da ništa u more ne bacaju", istakao je popularni pjevač
81 pregleda 0 komentar(a)
oliver, Foto: Pixell/Večernji list
oliver, Foto: Pixell/Večernji list
Ažurirano: 01.04.2011. 09:58h

Oliver Dragojević, legenda hrvatske muzike, proglašen je za UNDP-ovog ambasadora dobre volje za dalmatinsku obalu, piše Večernji list.

– Ja sam mnogo prije UNDP-ovog projekta čuvanja prirodnih bogatstava Dalmacije, preduzeo korake. Uvijek sam se zalagao za očuvanje mora, a svoju djecu sam učio da male ribe vraćaju u more, da ništa u more ne bacaju – kazao je pjevač hrvatskom dnevniku. On podržava sve akcije čišćenja životne sredine, pogotovo podmorja, te poručuje da moramo da se ekološki osvijestimo. Nesrećan je kad u moru vidi upaljače, plastične kese, boce, kada se u njega ispuštaju balastne vode, kada se obala betonira...

– Kad sam daleko od mora, ne osjećam se dobro – otkrio je Dragojević, čije pjesme, i kad ne govore o Dalmaciji, nose Dalmaciju u sebi.

Kao UNDP-ov ambasador dobre volje za dalmatinsku obalu, širiće vrijednosti projekta COAST u domaćoj i međunarodnoj javnosti. Projekat COAST zalaže se za razvoj ključnih privrednih grana u Dalmaciji - turizma, poljoprivrede, ribarstva i marikulture, čuvajući i vrijednu kulturnu baštinu.

Bonus video: