Karmen iz Nju Džersija prodaje broj telefona za milion dolara!

Pojedinci mi se javljaju, jer ne žele da imaju broj operatora čiji su pefiksi 347 ili 646, sa kojima bi u gradu izgledali kao novajlije...
0 komentar(a)
Njujork, Foto: Shutterstock.com
Njujork, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 28.03.2011. 11:18h

Jedan penzionisani biznismen u Nju Džersiju prodaje prestižni broj telefona sa prefiksom 212 što je oznaka za Menheten, za milion američkih dolara na eBayu.

Poznat samo kao Karmen, on je za svoj (212)-5xxx-9000 broj, kojis we doživljava kao “statusni simbol” dobio već 26 ponuda.

Sredstva od prodaje, kako je rekao, uložiće u liječenje svoje 98-godišnje majke, koja pati od demencije.

“Pojedinci mi se javljaju, jer ne žele da imaju broj operatora čiji su pefiksi 347 ili 646, sa kojima bi u gradu izgledali kao novajlije”, rekao je on za New York Daily News.

U Sjevernoj Americi, telefonski brojevi obično počinju trocifrenim brojevim, koji simbolizuje određeno područje.

Broj 212 je prvobitno bio dodijeljen kao pozivni kod za Njujork, prema planu numeracije iz 1947. godine.

No, kako je grad rastao, broj je dodijeljen kao pozivni samo za područje Menhetna. Kod 212 se smatra prestižem a, prema riječima Dejvida Daje, koji upravlja portalom 212areacode.com, imati broj telefona sa tim pozivnim kodom jednostavno predstavlja statusni simbol.

Ponude koje je Karmen do sada dobio kreću se u rasponu od 500 USD do 2 miliona USD. Ali, on očekuje reakciju lokalnih biznismena, za koje računa da će željeti lako pamtljiv broj sa 212 mreže.

Sada penzioner, Karmen iz Fort Lija u Nju Džersiju, broj je dobio prije 35 godina, kada je počeo svoj biznis u srcu “Velike jabuke”.

Broj je zapravo dobio greškom, jer su takvi kakav je njemu dodijeljen bili rezervisani samo za velike kompanije. No, kada su, nakon pola godine, u kompaniji Verizon shvatili da su pogriješili, već je bilo kasno.

Zamolili su Karmena da vrati broj, što je on odbio.

Novi brojevi sa 212 prefiksom se više ne dodjeljuju, i oni koji žele broj koji počinje tim kodom mogu ga dobiti jedino kada neki od starih korisnika odustane od svog broja.

Bonus video: