Princ Vilijam i Kejt izabrali svadbenu tortu

Među sastojcima torte će se naći, između ostalog, kandirano i sušeno voće, posebne izmirske grožđice, korica narandže i limuna i konjak
102 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2011. 10:27h

Britanski princ Vilijam i njegova vjerenica Kejt Midlton, sa kojom će se princ vjenčati 29. aprila, saopštili su da će zvanicama na njihovom vjenčanju biti ponuđena dva dezerta, svadbena torta i čokoladni kolač.

Mladi par je izabrao tradicionalnu svadbenu tortu na spratove sa bijelom glazurom i bijelom kremom, sa cvijetnim ukrasima, poslije koje će gostima biti poslužen i čokoladni kolač, jedna od omiljenih poslastica iz Vilijamova djetinjstva.

Svadbena torta biće izložena na posebnom stolu tokom prijema u Bakigemsku palatu, a budući bračni par naručio ju je u poznatoj poslastičarnici Fione Kairns, čiji su klijenti, među ostalim slavnim ličnostima, Pol Mekartni i članovi Pink Flojda.

"Glavnu riječ u izboru svadbene torte imala je Kejt, koja je odmah iznijela zamisli i precizna uputstva", rekla je novinarima Kairns, vlasnica slastičarnice iz sela u središtu Engleske, koja uspješno posluje 25 godina.

Među sastojcima torte će se naći, između ostalog, kandirano i sušeno voće, posebne izmirske grožđice, korica narandže i limuna i konjak. Na torti će posebnom glazurom biti napravljeni inicijali mladoga bračnog para.

Druga, manje formalna poslastica koja će se ponuditi zvanicama je čokoladni kolač poznatoga britanskog poslastičara i proizvođača keksa "McVitie'sa", koji će kolač pripremiti prema posebnom receptu iz kuhinje Bakimgenske palate.

Bonus video: