Gwen Stefani darovala milion dolara žrtvama u Japanu

"Japan me već puno godina inspirira, zaista volim tu zemlju i imam puno poštovanje prema ljudima i njihovoj kulturi.", kazala je Gwen.
0 komentar(a)
Gven Stefani, Foto: Rojters
Gven Stefani, Foto: Rojters
Ažurirano: 24.03.2011. 08:04h

Gwen Stefanidonirala je milion dolara za pomoć žrtvama katastrofe u Japanu. Pjevačica je novac dala organizaciji "Save the Children`s Japan Earthquake-Tsunami, Children in Emergency", koja pomaže žrtvama zemljotresa i cunamija u toj dalekoistočnoj zemlji.

"Japan me već puno godina inspirira, zaista volim tu zemlju i imam puno poštovanje prema ljudima i njihovoj kulturi. Katastrofa koja ih je pogodila slama mi srce i želim učiniti što god mogu kako bih pomogla", rekla je Gwen.

Osim donacije, Gwen će pomoći i poslovnim potezom. Putem interneta će prodavati ograničenu kolekciju Harajuku Lovers odjevnih predmeta, a cijeli prihod od prodaje će takođe darovati za pomoć žrtvama potresa.

Ona nije jedina zvijezda koja je odlučila da pomogne Japanu, Sandra Bulok takođe je donirala milionn dolara žrtvama u Japanu, a Klint Istvud d i Varner Bros će im donirati cijelu zaradu od prodaje filma "Hereafter" na DVD-u.

Bonus video: