Tanja vježba po cijeli dan

Crnogorska pop pjevačica Tanja Jabučanin uveliko se sprema za svoj prvi koncert u glavnom crnogorskom gradu koji će biti održan u petak, 25. marta u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2011. 17:38h

Ekipa “Vijesti” posjetila je jednu od njenih posljednjih proba, u studiju Mihe Radonjića, gitariste benda “Crveno i crno”, koji će pratiti Tanju na nastupu.

"Oni su strašni", bile su riječi Tanjine kojima je opisala muzičare, koji su je i prije nekoliko godina pratili na solističkom koncertu na Cetinju.

Le Kler, kako su Tanju prozvali članovi benda “Crveno i crno”, zato što kao istoimena junakinja iz serije “Alo, alo” često kaže: “Ovo ću vam reći samo jednom”, dok su se montirali instrumenti, iskoristila je priliku da popriča sa nama, ali i sa mladim pjevačem Lukom Radovićem koji će joj biti gost i prateći vokal u KIC-u.

"Moramo spustiti ove pjesme za po pola tona, sve su teške za pjevanje. Vježbam sa Lukom već dva mjeseca, i baš sam se upjevala, ali me strah da ne promuknem dan-dva pred koncert. Nijesam bezvezna pjevačica, tako da nikad nijesam pjevala tra-la-la pjesme. Sad kad čujem intonaciju pojedinih, oće kap da me ubije", povjerila nam se Tanja.

"Miha, nećemo odmah na početku pjesme 'Danica', 'Blefiram' i 'Zidovi ćute', preteške su", konsultovala se sa šefom benda. Zatim je probu započela upjevavajući se uz numeru “Žena koje nema”. Pošto je probala još nekoliko pjesama, najzad je došla na red i čuvena “Danica”.

"Uh, kući sve dobro otpjevam, ali imam problem u glavi da ću da zaribam, zato vježbam po cijeli dan", priznala je Jabučanin.

Međutim, iako je Tanju možda najviše namučila numera “Danica”, makar kad je u pitanju ovonedjeljna prva proba, članovima benda, sudeći po svirci, najteže je palo skidanje pjesme “Novembar”.

"Ma to je zato što volimo da je sviramo", našalio se bubnjar Goran Atanasković.

"Lana Toković mi je pisala tu pjesmu", odmah nam je objasnila Tanja.

"Imam njenih pet odličnih pjesama, a snimila sam ih prije pet-šest godina, ona je sjajna. Za koncert sam izabrala samo ovu 'Novembar', ona će se naći i na mom novom albumu koji je u pripremi", otkrila je Jabučanin, a na pitanje zašto nije promovisala te numere, kratko je odgovorila:

”Ne znam, ali evo prilike. Sad ćemo, polako”.

U pauzi nakon više od sat i po vježbanja, Tanja je kazala da joj je drago što će napokon imati i koncert u Podgorici.

"Veliko je interesovanje, ljudi me svakodnevno zovu za karte", tvrdi, a prema njenim riječima, na koncertu će biti izvedene numere sa njenog prvog albuma, kao i neke nove.

Pored 'Novembra', publika će imati priliku da čuje i još jednu novu pjesmu. Riječ je o numeri 'Blefiram' koju sam nedavno snimila, a radili su je Miha i Kaja Milačić - zatim je, okrenuvši prema autoru kompozicije, kazala:

“A Miha, znaš li da đeca po Cetinju pjevaju 'Blefiram'?

"Kako? Đe su je čuli? Ona je teška?", pitao se Miha, ali odgovore na ova pitanja ni sama Jabučanin nije znala.

"Vjerovatno su je neđe čuli. Ja sam je postavila na Facebook", prokomentarisala je ona.

Prisutni u KIC-u će čuti još jednu numeru, snimljenu prije nekoliko godina, ali koju Tanja, sem na fesivalu u Vrnjačkoj Banji, nije promovisala. Riječ je o baladi “Niti bez sna” za koju je tekst i muziku pisala Aleksandra-Meca Stefanović, a aranžman Dejan Perišić.

Kako nam je objasnila, sve pjesme će na koncertu biti uživo svirane, a neće biti pretjeranih izmjena u aranžmanima.

"To sam prepustila Mihi i ekipi. Možda će neke od njih malo biti brže", objasnila je ona.

"Luka će mi biti gost, strašan je mali. Čuli ste kako pjeva prateće", hvalila se Tanja.

"Pored njega biće tu i Kaja, Maja Odžaklijevska, Dragan Koprivica i Bojan Delić. Biće to jedno lijepo veče", obećava ona.

“Dogovor kuću gradi”, rečenica je kojom bi se mogla opisati atmosfera na probi. Tako su se, nakon više od tri sata vježbanja, dogovorili da neke pjesme “ostave za sjutra”, a probu završili uz Odžaklijevskin hit “Srećo reci” i dogovor da će se “vidjeti sjutra u isto vrijeme”.

Karte za koncert Tanje Jabučanin, koji će u petak početi u 20 časova, mogu se naći na biletarnici KIC-a po cijeni od tri eura.

Bonus video: