Nakon 40 godina Alis Kuper otkriva ko je "rastrgao pile"

"Neko je bacio kokošku na binu, uzeo sam je i pomislio: Ja sam iz Detroita. Nikada u životu nijesam bio na farmi. Ovo je ptica i mora da leti."
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2011. 20:08h

Alis Kuper, koji je upravo uvršten među velikane u Kući slavnih rock&rolla, nakon više od 40 godina demantovao je da je ubio kokošku na koncertu.

Iako mu je još od nastupa u Torontu 1969. pripisivan ovaj krvavi incident, on se nije bunio jer je smatrao da će mu ispad pomoći u karijeri. Sada je izjavio da je obožavatelje ostavio u zabludi na nagovor tadašnjeg producenta Frenka Zape, kao i da su kokošku zapravo rastrgli "invalidi iz prvih redova".

"Neko je bacio kokošku na binu, uzeo sam je i pomislio: 'Ja sam iz Detroita. Nikada u životu nijesam bio na farmi. Ovo je ptica i mora da leti'. Uzeo sam je i bacio u publiku, misleći da će odletjeti, ali to se nije dogodilo. Publika je rastrgla na komadiće i u dijelovima vratila na binu", kazao je Kuper u intervjuu za televiziju Hln.

"Sljedećeg dana osvanuli su naslovi: 'Alis Kuper ubio kokošku na bini!'. Zapa me je nazvao i pitao je li to istina. Rekao sam da nije. 'Nemoj nikome reći, obožavaju to', posavjetovao me je on", ispričao je Alis Kuper, a zatim otkrio i ko su ubice:

"U prva dva reda bili su ljudi u invalidskim kolicima, oni su raskomadali pile, što mi je izgledalo još bizarnije nego da sam ja to uradio".

Bonus video: