Pepsi napravio plastičnu bocu od biljnih materijala

Boca je izrađena od borove kore, kukuruza i drugih materijala, a kompanija na konačan spisak materijala za pravljenje boce planira da doda i koru pomorandže, ljuske krompira
152 pregleda 0 komentar(a)
pepsi boca, Foto: Los Anđeles Tajms
pepsi boca, Foto: Los Anđeles Tajms
Ažurirano: 16.03.2011. 08:53h

Američka kompanija Pepsi predstavila je plastičnu bocu koja je napravljena od biljnog materijala i trebala bi da smanji negativan uticaj te kompanije na okolinu.

Boca je izrađena od borove kore, kukuruza i drugih materijala, a kompanija na konačan spisak materijala za pravljenje boce planira da doda, između ostalog, i koru pomorandže, ljuske krompira.

"Nova boca izgleda kao i sadašnje i efikasno štiti piće", rekao je potpredsjednik Pepsija za napredna istraživanja Roko Papalia, prenosi "Los Anđeles Tajms".

Iz kompanije Pepsi su saopštili da su ponosni što su kreirali prvu bocu koja je u potpunosti izrađena od biljnih materijala.

Najveći konkurent Pepsija, kompanija Coca-Cola, svoj proizvod puni u boci koja je 30 odsto napravljena od biljnih materijala.

Iz Coca-Cola su nedavno saopštili da će im trebati nekoliko godina da naprave bocu koja će u potpunosti biti izrađena od biljnih materijala.

Bonus video: