Nije milion što je nekad bio

Četvoro od deset američkih milionera kažu da sebe ne smatraju bogatim, prenio je Rojters. Istraživanje „Fideliti investmenta“ kaže da je mnogima potrebno najmanje 7,5 miliona dolara da bi sebe smatrali stvarno bogatim ljudima.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2011. 19:12h

Oko 42 procenta od preko 1000 milionera među kojima je ovo istraživanje sprovedeno, kazali su da sebe ne smatraju bogatim.

Ispitanici su bili ljudi koji imaju najmanje milion dolara investicionih sredstava, ne uključujući nekretnine i penzijske račune.

„Svaka osoba obuhvaćena istraživanjem je bogata“, kazao je Sanjiv Mirčandani, predsjednik ogranka Fidelitija, „Nešnl fajnenšl“. „Međutim, ipak su zabrinuti da im imovina neće trajati do kraja života.“

Ispitanici su u prosjeku imali 56 godina i oko 3,5 miliona dolara investicionih sredstava. Donja granica sume koja je potrebna za titulu „bogat“ je rasla je sa brojem godina.

„Oni razmišljaju o dugom periodu koji će provesti u penziji i žele više sredstava“ kako bi finansirali svoj životni stil, kazao je Mišel Durbin, jedan od visokih funkcionera Fidelitija.

Ipak, milioneri su sada optimističniji nego što su bili 2009, kada se njih 46% izjasnilo da sebe ne smatra bogatim. Ispitanici su takođe bili veći optimisti u pogledu ekonomije SAD. Iako smatraju da je aktuelno stanje u privredi SAD i dalje veoma slabo, oni predviđaju da će do poboljšanja doći do kraja ove godine.

Bonus video: