U KRUGU PORODICE

Posljednji ples: Slavio 70. godišnjicu braka i doživio srčani udar

Baka i djed se poznaju još iz vremena kada su bili tinejdžeri. To je tragična priča, ali nas raduje činjenica da je umro kao sretan čovjek
91 pregleda 0 komentar(a)
Vilijam Biton, Foto: Dailymail.co.uk
Vilijam Biton, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 27.02.2019. 00:56h

Vilijam Biton (89) plesao ne sa svojom suprugom, na proslavi 70. godine braka i u jednom trenutku se srušio pred očima svoje porodice. Starac je pretrpio srčani udar, nakon čega su ga prebacili u bolnicu. Četiri dana kasnije, Vilijam je preminuo.

Samo nekoliko trenutaka prije nego se srušio, Vilijam je držao svoju suprugu Pegi (90) za ruku, da bi se fotografisali.

Proslavi njihove 70. godišnjice braka prisustvovalo je više od 30 članova porodice. Oni su bračnom paru pripredli i iznenađenje i doveli im imitatora Frenka Sinatre, koji je otpjevao “Njujork, Njujork” nakon svečane večere, kako bi vremešni bračni par plesao uz note iz mladosti. A samo 2 minuta kasnije, gospodin Biton je pretrpio srčani udar.

Njegova unuka Džordžina Biton (35) kazala je da djed nije mogao poželjeti ljepšu smrt.

"Baka i djed se poznaju još iz vremena kada su bili tinejdžeri. To je tragična priča, ali nas raduje činjenica da je umro kao sretan čovjek. Bio je okružen onima koje je volio”, kazala je ona.

Vilijam je završio večeru, irezali su tortu, pozirali su sa sa svim članovima porodice. Nakon toga je zaplesao sa suprugom. Nije ni slutio da će to biti njihov posljednji ples.