Na kraju vožnje do aerodroma dobio trzalicu Mika Džegera

Boris je bio angažovan da svojim kamionom, nakon koncerta, preveze dio opreme popularnog benda.
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2011. 15:48h

Trzalica Mika Džegera, frontmena Rolingstonsa, podsjeća Borisa Otaševića na gostovanje britanske rok atrakcije prije četiri godine u Crnoj Gori i nezaboravni koncert na Jazu.

Boris je bio angažovan da svojim kamionom, nakon koncerta, preveze dio opreme popularnog benda od Hotela Splendid, gdje su muzičari noćili, do aerodroma u Tivtu.

Sa Borisom je u kamionu bio čovjek iz tima Mika Džegera koji mu je poklonio, kao znak zahvalnosti, trzalicu.

Nije smio sa kamionom stati do aerodroma u Tivtu i procedura je strogo poštovana

Torba od 10.000 i gitara od 100.000 eura

"Taj dan, sjećam se dobro, napunili smo kamion do vrha sa 180 kofera i torbi benda. Prilikom utovara, zamolio sam recepcionerku hotela da pita organizatora kolika je vrijednost utovara na kamionu, jer sam pretpostavio da nisam vredniji utovar vozio, nakon čega je on odgovorio da ne smije reći tačnu cifru, ali je kazao da jedna prazna markirana torba košta oko 10.000, ili da gitara košta oko 100.000 eura.

U kamionu sam bio sa ocem i jednim njihovim članom. Nismo se baš mogli na najbolji način sporazumjeti sa tim čovjekom iz Džegerovog tima, s obzirom na to da slabije znam engleski", rekao je Otašević, dodajući da stranac nije puno bio pričljiv.

Kako kaže naš sagovornik nije smio sa kamionom stati do aerodroma u Tivtu i procedura je strogo poštovana.

Zbližile ih cigarete

"Morali smo ispoštovati proceduru. Negdje na početak puta otac je ostao bez cigara. A primijetio sam da stranac ima kutiju Marlbora. Otac mi je rekao da ga pitam smijem li stati pored trafike da kupim cigare, a on mi je rekao „ne“, i dao je ocu dvije cigarete", naveo je Otašević, ističući da mu je stranac rekao da ima sasvim dovoljno cigareta dok ne završi posao.

"Kad smo istovarili stvari, čovjek iz Džegerovog tima, koji se nije ni predstavio, izvadio je nešto iz džepa"

Nakon što su došli na aerodrom i završili sa istovarom stvari, Britanac se okrenuo prema vozaču i izvadio iz džepa mali, ali kako je u tom trenutku rekao, vrijedan poklon.

"Kad smo istovarili stvari, čovjek iz Džegerovog tima, koji se nije ni predstavio, izvadio je nešto iz džepa, u tom trenutku sam bio iznenađen, pružio mi je trzalicu na kojoj se vidio natpis Mik Džeger", naveo je naš sagovornik.

Oh, my God!

U toku vožnje do aerodroma stranac je pokušao da izbaci pikavac kroz prozor ali se iznenadio, jer kad je pokušao da otvori prozor na vratima nije bilo ručke.

Kamion star tako da je sasvim normalno da mu fale neke stvari

"Negdje u Radanovićima, stranac je htio da izbaci pikavac kroz prozor kamiona ali kad je pokušao da spusti staklo, prilično ga je iznenadilo što nije bilo ručke koja je bila polomljena. Nasmijao se i rekao Oh, my God", istakao je Otašević, dodajući da je kamion star tako da je sasvim normalno da mu fale neke stvari, što je u ovom slušaju iznenadilo stranca.

Prilikom iznošenja stvari sam primijetio između ostalog i štapove za golf

Među opremom i štapovi za golf

Na aerodromu prije nego što su stvari i oprema odnijeti u privatni avion, Boris je mogao vidjeti da su u jednoj torbi bili štapovi za golf .

"Džegerovog čovjeka iz organizacije nismo pitali šta vozimo, tako da ne znam šta bi u tom trenutku odgovorio. Mada prilikom iznošenja stvari sam primijetio između ostalog i štapove za golf", rekao je Boris.

Bonus video: