Papagaj dva mjeseca živio kao kokoška, pa se vratio doma

Džek je odletio daleko od svoje kuće krajem novembra, nakon što je njegov vlasnik Džeri Vilijams izašao vani i zaboravio da je ptica bila na njegovom ramenu
227 pregleda 0 komentar(a)
papagaj, Foto: Web
papagaj, Foto: Web
Ažurirano: 25.02.2011. 22:18h

Papagaj Džek se nakon dva mjeseca i hladne zime vratio svom vlasniku.

Džek, plavi amazonski papagaj, odletio je daleko od svoje kuće u blizini Liverpula krajem novembra, nakon što je njegov vlasnik Džeri Vilijams izašao vani i zaboravio da je ptica bila na njegovom ramenu, pišu britanski mediji.

Džeri (58) i njegova žena Irena (55) su zalijepili na stotine plakata na kojima mole sve koji znaju bilo šta o njihovom ljubimcu da im se jave. Kako nisu dobili nikakve informacije jako dugo, vjerovali su da Džek neće preživjeti hladnu britansku zimu.

Međutim, 12-godišnji papagaj je otkriven dva mjeseca kasnije, nedaleko od zološkog vrta Čester kako kokodače kao kokoška.

“Tokom vremena koje je proveo na slobodi vjerovatno se našao u blizini nekog kokošinjca, gdje je našao zaklon i uzimao hranu. Kako papagaji oponašaju zvuke koje čuju, tako je i on naučio da oponaša kokoške”, kaže čuvar zološkog vrta Andi Vulham koji je vratio Džeka vlasnicima.

Džek se vratio kući gladan i sada uživa u grožđu i drugim poslasticama.

Džeri koji je tokom potrage za ljubimcem bio u kontaktu sa radio stanicama, veterinarima i lokalnim novinama, nije znao kako da zahvali kada su ga iz zološkog vrta pozvali i saopštili mu da su pronašli Džeka.

“Mislio sam da ga nikad više neću vidjeti. Imao sam ga skoro 10 godina i bio sam tužan kad sam ga izgubio. Divno je što je opet sa nama”, kaže Džeri.

Bonus video: