Dječak preživio igru sa aligatorom

Brazilku je zainteresovalo sa čim se njen sina igra sa iza fotelje, a kada se približila imala je šta i vidjeti - aligatora dugog 150 santimetara.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2011. 16:42h

Jedan trogodišnji Brazilac bio je miljenik sreće pošto je u igri sa 1,5 metara dugim aligatorom ostao nepovrijeđen.

Nesvakidašnja priča dogodila se u mjestu Paraupebas, udaljenom oko 1.100 kilometara od glavnog grada Brazilije, koje je prethodnih dana bilo zahvatilo veliko nevrijeme zbog čega su mnoge kuće u tom mjestu bile poplavljene.

Prema pisanju "Daily Mail"-a neimenovana Brazilka ostavila je sina u jednom dijelu kuće kako bi sredila nered koji je ostao nakon povlačenja vode.

Brazilku je zainteresovalo sa čim se njen sina igra iza fotelje, a kada se približila imala je šta i vidjeti - aligatora dugog 150 santimetara.

Još veći šok za nju je uslijedio kada je vidjela trogodišnjaka kako miluje glavu reptila. Zgrabila je dijete i pozvala vatrogasce kako bi uklonili životinju iz kuće.

"Da je bio gladan mogao je ozbiljno povrijediti dječaka ili ga čak i ubiti. Gradovi u ovom regionu izgrađeni su u neposrednoj blizini rijeka i kišnih šuma i nije neobično vidjeti aligatora ili zmiju u kući. Ali ovo dijete je imalo velike sreće" rekao je kapetan vatrogasne službe Paraubesa Luis Klaudio Farias.

Aligator je poslije intervenciije vraćen u svoje prirodno stanište.

Odrasli aligatori mogu da narastu i do 2 metra i uglavnom se hrane ribom, sisarima i gmizavcima, ali se na njihovom meniju mogu naći i psi, jeleni i drugi veći sisari.

Izbjegavaju ljude, ali kada se osjete ugroženim mogu da reaguju u samoodbrani. U tom mjestu zabilježeno je nekoliko napada aligatora na ljude, tako da je trogodišnjak imao sreće.

Bonus video: