DOSTAVLJENA POŠTA!

Razglednica stigla nakon 94 godine, ali na pogrešnu adresu

Ipak, ni 94 godine kasnije, Arturova razglednica nije stigla na pravu adresu. Razglednica je stigla u komšijsku kuću, zajedno sa drugom poštom.
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2011. 21:06h

Razglednica koju je poslao britanski vojnik tokom Prvog svjetskog rata, stigla je nakon 94 godine, ali na na pogrešnu adresu.

Alfred Artur, 19-godišnji vojnik, poslao je razglednicu svojoj sestri Elen u januaru 1916. godine.

Razglednica, koju je poslao samo dan prije nego što je otišao na ratište, je glasila:

"Draga Elen, šaljem ti ovu razglednicu da znaš da te nisam zaboravio. Na drugoj strani razglednice ćeš vidjeti naređenja koja sam dobio za sljedeću sedmicu. Jadan ja. Javi mi se. Tvoj brat Alfred." Ipak, ni 94 godine kasnije, Arturova razglednica nije stigla na pravu adresu. Mladi vojnik je poginuo dvije godine nakon što je pisao sestri, a Elen je umrla 1964. godine.

Razglednica je stigla u komšijsku kuću, zajedno sa drugom poštom.

"Nismo mogli vjerovati svojim očima. Ne samo da je dostavljena 94 godine kasnije, nego je dostavljena na našu adresu. Kada smo je pročitali, obuzele su nas suze", rekla je komšinica Lauren Blič.Kako piše Daily mail, Lauren je nakon toga pronašla Arturove rođake i predala im razglednicu.

"Ovo je nevjerovatna i tužna priča. On je tragično poginuo i nikada nije saznao da njegova sestra nije dobila razglednicu. Žao mi je Elen, jer su ona i njen brat bili jako bliski", rekao je rođak Arturovih.

Galerija

Preporučujemo za Vas