Zvijezde koje su zasjale bez škole

Škola nije neophodan uslov za uspjeh u životu. Evo i liste bogatih i slavnih koje nedostatak obrazovanja nije spriječio da ostvare impresivnu karijeru.
647 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2011. 17:21h

Osim nabrojanih, među neobrazovane spadaju Kevin Bejkon, Čarli Čaplin, teniser Boris Beker i spisateljica Džejn Ostim koja nije završila ni osnovnu školu.

A da je učenje, ipak, važno, pokazuje činjenica da mnogo veći broj njihovih kolega nije zanemario edukaciju.

Za primjer može biti i Mark Volberg koji je, iako je svojevremeno zapostavio učenje, sa 39 godina shvatio šta mu nedostaje, vratio se u srednju i maturirao.

HILARI SVONK je igrala učiteljicu u filmu "Freedom Writers", ali u stvarnom životu srednju školu nije završila.

Kada su je pitali zašto, oskarovka je otkrila da je izbačena zbog nediscipline. Kaže da nije htjela da se pridržava strogih školskih pravila i imala je problema sa poštovanjem autoriteta. Ipak, smatra da je obrazovanje veoma važno i da tinejdžeri ne bi trebalo da slijede njen primjer.

Godinu dana nakon razvoda roditelja, u svojoj petnaestoj DŽONI DEP je napustio školu sa planom da postane rok zvijezda. Ubrzo se predomislio i otišao na razgovor sa direktorom kako bi se vratio na časove.

Ovaj ga je, pak, odgovorio od školovanja rekavši da bi trebalo sa slijedi svoje muzičke snove. Ispostavilo se da jedan od seksipilnijih muškaraca na planeti, ipak, nije materijal za rok muzičara, ali daleko od toga da i bez škole nije uspio u životu.

ŠARLIZ TERON vjerovatno još progone duhovi iz djetinjstva - u 15. je gledala kako majka u samoodbrani ubija agresivnog oca alkoholičara - i razumljivo je da joj obrazovanje nije bilo na prvom mjestu.

U 16. godini je potpisala ugovor sa modnom agencijom i iz Južnoafričke Republike otišla pravo u Milano. Deset godina kasnije osvojila je Oskara za ulogu serijskog ubice u filmu “Čudovište”.

Tek što je upisala srednju školu, KEJTI PERI je napustila sa još dvoje prijatelja i otišla u potragu za slavom. Vlasnica hita "California Gurls", sada svjetska zvijezda, vratila se na “mjesto zločina” u školu Dos Pueblos u Santa Barbari, 11 godina kasnije. Ali samo da održi koncert.

KRISTINA AGILERA pjevanjem se bavi još od djetinjstva, a zli jezici kažu da je majka ispisala iz škole jer su ostala djeca bila ljubomorna na njen uspjeh.

KEJT VINSLET je bila odličan đak, ali se uporedo bavila i glumom još od 12. godine kada je snimila prvu reklamu. Rođena zvijezda nije mogla ostati neprimijećena, sa 16 je počela da igra u TV serijama, a u 17. je svijet ostavila bez daha zahvaljujući ulozi u “Nebeskim stvorenjima” Pitera Džeksona. Nije bilo povratka - školu je jednostavno prerasla.

Ponekad uloga pronađe glumca i obilježi njegov život. Tako je bilo sa DENIJELOM REDKLIFOM, kojeg smo kao jedanaestogodišnjaka upoznali zahvaljujući liku Harija Potera. Kako je rastao, rasla je i njegova popularnost, a iako nije dobio adekvatno obrazovanje, uopšte mu ne ide loše.

ROBERT DE NIRO, dječak iz Male Italije na Menhetnu, umjesto u školi, istakao se kao član lokalne bande. Ipak, u školu je svraćao dovoljno da dobije ulogu lava kukavice u predstavi Čarobnjak iz Oza. Gluma mu se, na žalost mafije, toliko svidjela da je kao 16-godišnjak napustio školu i posvetio se pozivu koji će mu obezbijediti kultni status.

DEMI MUR, još jedno dijene iz problematične porodice, išla je u školu zajedno sa Entonijem Kidisom i Timotijem Hatonom. I sve tako do 16. godine kada je najbolja prijateljica Nastasja Kinski nagovorila da batale učenje i krenu putem slave.

DŽEJ ZI, jedan od najbogatijih repera prema Forbesovoj listi, takođe nije maturirao. Srednju školu u Bruklinu napustio je sa 16, da bi zarađivao kao diler droge.

SAJMON KAUEL, producent reality hitova Pop Idol, Američki Idol, X Factor i Britain's Got Talent, školu je napustio kao šesnaestogodišnjak. Ne zbog televizijskih poslova, već da bi radio kao poštar.

KRISTEN STJUART je prestala da ide u školu u 13. jer su je druga djeca maltretirala. “Nijesam uspijevala da ostvarim kontakt da djecom mog uzrasta”, objasnila je u jednom intervjuu.

BRITNI SPIRS je jedna od onih koji su od malih nogu imali posao, njena muzička karijera nije ostavljala prostor za školovanje. Tako se na putu ka zvijezdama ispisala iz srednje škole Kentwood.

DŽIM KERI je kao šesnaestogodišnjak otišao je iz rodnog Toronta u Los Anđeles, a školu zamijenio klubovima za komičare. Nakon nekoliko godina stand-up prakse počeo je da dobija filmske uloge, a ostalo je istorija.

KVENTIN TARANTINO nije mario za školu. Ispisao se već u prvom razredu, smatrajući da će više naučiti na svoj način. Taj način je uključivao i posao u porno bioskopu zahvaljujući kojem je sigurno svašta naučio. Kasnije se zaposlio u prodavnici video materijala, gdje je upoznao ljude koji su mu pomogli da snimi prvi film.

AL PAĆINO je išao u glumačku srednju školu u Njujorku, gdje je u 17. godini pao iz svih predmeta, osim engleskog. Tada je zaključio da je formalno obrazovanje smor i pošao u potragu za karijerom. Dok nije počeo da od glume zarađuje dovoljno za život, radio je čitav niz čudnih poslova.

VUPI GOLDBERG je batalila školovanje jer joj nije išlo. Kako sama kaže, osjećala se kao najveći promašaj u razredu. I ne, nije bila slavna komičarka glupa. Imala je disleksiju koju su joj kasno dijagnostifikovali.

MARLON BRANDO je uvijek bio mangup. Kako legenda kaže, iz srednje škole su ga izbacili nakon što se provozao motorom kroz hodnike te ustanove.

Bolje da su grijale klupu

Iako mnogi sa ove liste ne izgledaju hendikepirani zbog nedostatka obrazovanja, problematičnoj zvijezdi LINDZI LOAN bi zasigurno bolje bilo da je grijala klupu. Napuštanje škole je kasnije objasnila riječima “Život je pun rizika, zašto ih ne istražiti”. A to je, osim na put ka uspjehu, odvelo u brojne probleme...

PARIS HILTON spada među one kojima ne bi škodio još koji razred, što se vidi i po pravopisnim greškama u njenim mailovima koji su dospjeli u javnost. Bogata nasljednica hotelskog lanca "Hilton" napustila je srednju školu pod velom misterije, a šuškalo da je izbačena zbog opijanja, sa kojim je kako je poznato nastavila i kasnije.

DRU BARIMOR potiče iz porodice glumaca i to onih ambicioznih, koji su joj, umjesto da je puste da uči i da se igra, od malih nogu uvaljivali svakakve poslove - od reklama za pseću hranu do ET-ja. Sa devet je počela da puši, da pije sa 11, marihuanu je konzumirala od 12, a kokain od 13. godine. Da je išla u školu, bila bi najveći problem u razredu...

Bonus video: