Počelo prijavljivanje za kurs fotografije NVO PhotoCG

Rad na kursu se ne svodi samo na učionicu i predavanja, nego će polaznici, kaže Kalezić, raditi i na terenu
355 pregleda 0 komentar(a)
PhotoCG, Foto: Photocg.me
PhotoCG, Foto: Photocg.me
Ažurirano: 15.02.2011. 16:13h

NVO PhotoCG prvih dana marta počinje sa novim kursom o osnovama fotografije, a prijavljivanje traje do 28. februara.

"Kurs traje oko mjesec danaa i namijenjen je kako onima koji se prvi put susreću sa fotografskim pojmovima tako i onima koji su u taj svijet već zakoračili, bez obzira na to da li fotografijom žele da se bave iz hobija ili profesionalno.

Naučiće mnoge korisne stvari od istorije i nastanka fotografije, djelova i načina rada fotoaparata, vrsta objektiva, temperature i vrste svjetla, postavljanja eksponometrijskih parametara (blende i ekspozicije), principa reciprociteta, pojma dubinske oštrine pa do primjene, fotografskih pravila, prilikom kompozicije kadra, upotrebe fotografije u različite svrhe", kazao je Dejan Kalezić predavač na ovom kursu.

On preporučuje da polaznici koriste fotoaparat sa filmom, ali može i digitalni.

Rad na kursu se ne svodi samo na učionicu i predavanja, nego će polaznici, kaže Kalezić, raditi i na terenu fotografišući na zadate teme koje će dobijati u vidu domaćih zadataka, nakon kojih će se zajednički komentarisati fotografije koje se naprave i ukazivati na greške, ali i na dobre stvari.

Zainteresovani se mogu prijaviti na telefone 069 018 780 i 067 618 780, i dovoljno je poslati ime, prezime i broj telefona. Tu su i e-mail dejan-kalezic@t-com.me, kao i sajt, putem kojeg zainteresovani mogu da se detaljnije informišu.

Bonus video: