Fotograf Dejvid Lašapel tuži Rijanu

Lašapel tvrdi da postoji flagrantna sličnost između njegovih fotografija i Rijaninih kostima i poza koji se mogu vidjeti u spotu.
0 komentar(a)
Rijana, Foto: Rojters
Rijana, Foto: Rojters
Ažurirano: 15.02.2011. 09:32h

Renomirani fotograf Dejvid Lašapel tuži pjevačicu Rijanu i rediteljku njenog spota za pjesmu "S&M" navodeći da su za snimanje tog muzičkog videa bez dozvolekorišćene njegove fotografije.U tužbi koju je podnio federalnom sudu na Menhetnu, Lašapel tvrdi da je kršenje njegovih autorskih prava "namjerno i bezobzirno" i traži odštetu od najmanje četiri miliona dolara, prenio je Njujork post.Lašapel tvrdi da postoji flagrantna sličnost između njegovih fotografija i Rijaninih kostima i poza koji se mogu vidjeti u spotu.

Fotograf navodi da se radi o očiglednom kopiranju nekoliko njegovih radova među kojima je i fotografija "Lateks".Pored Rijane i rediteljke muzičkog spota Meline Macukas, Lašapel je tužio i njenu diskografsku kuću Def Džem.Prikazivanje provokativnog videa za pjesmu "S&M" zabranjeno je u desetak zemalja. Numera "S&M" potiče s posljednjeg Rijaninog albuma "Loud".

Bonus video: